Neamţ: Protest al rezerviştilor nemulţumiţi că şi-au pierdut gradele militare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O delegaţie a pensionarilor militari i-a înmânat prefectului un ultimatum adresat premierului Boc.

Circa 30 de pensionari din rândul cadrelor militare în rezervă şi în retragere, membri ai Sindicatului Liber al Cadrelor Militare (SCDM) au pichetat astăzi, la ora 11.00, sediul Prefecturii Neamţ.

Nemulţumirile protestatarilor sunt legate de cadrul legislativ adoptat în ultimii ani care nu mai recunoaşte meritele rezerviştilor .

„Ordonanţa de Urgenţă 1/2011 ne transformă în asistaţi, chiar dacă degradarea militară se face doar prin decizia Instanţei", spune Vasile Ursache, preşedintele SCDM, filiala Neamţ.

image

O delegaţie a protestatarilor a stat de vorbă cu prefectul şi subprefectul de Neamţ şi a înmânat conducerii instituţiei un document elaborat la nivel naţional şi destinat premierului Emil Boc. Prin acest act intitulat «Ultimatum (somaţie)» Sindicatul anunţă că va sprijini toate mişcările de protest ale societăţii civile îndreptate împotriva Guvernului.

image

„Problemele noastre nu sunt neapărat cele de natură financiară. În primul rând luptăm pentru statutul nostru care efectiv a fost desfiinţat. Avem de apărat onoarea noastră", a spus colonel inginer în rezervă Constantin Stănilă.

image

„Ca să se modifice toată legislaţia la care faceţi trimitere este un proces foarte laborios. O să înaintăm documentul către Guvern şi o să vedem ce decizie se va lua în această privinţă", le-a spus prefectul Mihai Archip.

Deşi avea aprobare pentru două ore, protestul pensionarilor s-a încheiat după circa 30 de minute, iar oamenii au plecat la scurt timp după ce delegaţia a ieşit de la discuţiile cu reprezentanţii Prefecturii.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite