Neamţ: Doi poliţişti au refuzat să fie mituiţi cu câte 200 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii au fost tentaţi cu bani de către un sătean din Trifeşti care voia să scape de dosar penal pentru că refuzase să i se recolteze probe biologice.

Agenţii au anunţat că au fost contactați de către B. Neculai vineri, 1 iulie. Bărbatul în vârstă de 50 ani, din comuna Trifești, era cercetat într-un dosar penal pentru săvarșirea infracțiunii de refuz de recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În fapt, în seara de joi, 30 iunie, poliţiştii din Trifeşti îl opriseră în trafic pe B. Neculai care conducea un autoturism, înmatriculat în Bulgaria.

 „Întrucât emana miros de alcool și a refuzat testarea cu aparatul etilotest, conducătorul auto a fost condus la Spitalul municipal Roman, unde, în prezența cadrelor medicale, a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei", se arată în buletinul de presă emis de IPJ Neamţ pe 1 iulie.

Vineri, 1 iulie, bărbatul le-a propus poliţiştilor câte 200 de euro pentru a distruge actele întocmite cu o zi înainte. Ambii agenți de poliție s-au desistat și a fost informată Direcția Generală Anticorupție, Serviciul Teritorial Neamț.

 

„În urma acțiunii executate de către ofiţerii D.G.A. împreună cu procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț și cu sprijinul Poliţiei Neamț, în jurul orei 15.00, s-a realizat flagrantul la sediul Postului de Poliţie Trifești, în momentul în care numitul B. Neculai îi oferea unuia dintre agenţi suma de 200 Euro", se mai precizează în comunicatul Poliţiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de dare de mită.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite