Miza căinţei într-un caz de şpagă pentru angajarea la Spitalul Neamţ. Sentinţa dispusă

0
Publicat:

Pentru angajarea la Spitalul Neamţ, o funcţionară a Direcţiei de Sănătate a fost inculpată într-un caz de şpagă. Și-a recunoscut vinovăţia, miza căinţei fiind ca sentinţa să fie mai mică.

Spitalul Județean Neamț FOTO Dan Sofronia
Spitalul Județean Neamț FOTO Dan Sofronia

Vineri, 14 octombrie 2022, magistraţii din cadrul Tribunalului Neamţ s-au pronunţat în dosarul unei angajate de la instituţia nemţeană. Judecătorii au consfinţit „târguiala“ dintre procurori şi inculpată şi au admis miza căinței, acordul de recunoaştere a vinovăţiei, aplicând o pedeasă cu suspendare.

Este vorba de 3 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Marinela Diaconu a mai fost obligată să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii şi a pierdut prin confiscare suma e 3.300 de euro, obţinută în urma activităţilor ilegale, una care viza angajarea în sistem.

„Atrage atenţia inculpatei că, dacă pe parcursul termenului de supravegere de 3 ani, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere, obligaţiile stabilite sau dacă săvârşeşte o nouă infracţiune, instanţa va revoca suspendarea şi va dispune executarea pedepsei de 3 ani de închisoare”, conform Tribunalului Neamţ.

Decizia pronunţată nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău de părţile din dosar, victima infracţiunii sau anchetatori.

Marinela Diaconu ar fi cerut şi primit suma de 3.300 de euro, promiţând că poate aranja angajarea unei persoane la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ.

Oferea „servicii complete”, spunând că poate face demersuri pentru ca postul să fie scos la concurs şi că el va fi ocupat de cel care a „cotizat“, nu de vreun neavenit. Ancheta a început pe 13 octombrie 2021, procurorii dispunând reţinerea angajatei de la Direcţia de Sănătate Publică.

„S-a reţinut că, în cursul lunii august 2020, acesta a pretins şi primit de la o persoană suma de 300 de euro, în vederea exercitării influenţei pe lângă funcţionari publici, în scopul scoaterii la concurs a unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ“, se arăta într-un comunicat al DGA Neamţ.

Anchetator au mai arătat că, în septembrie 2020, acuzata a pretins 4.000 de euro, de la aceeaşi persoană, din care a primit 3.000, pentru a-şi exercita influenţa pe lângă membrii comisiei de concurs. Pe 14 octombrie 2021, Marinela Diaconu a fost arestată preventiv, ulterior fiind pusă în control judiciar.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite