A ajuns la pușcărie pentru n-a vrut să muncească. Cazul unui nemțean încăpățânat

0
Publicat:

Dintr-un motiv halucinant, un individ din Neamţ a ajuns la puşcărie. N-a vrut să muncească, iar judecătorii au decis ca o sentinţă care prevedea neexecutarea pedepsei, să fie transformată în una cu detenţie privativă, în regim de penitenciar.

Nemțeanul în culpă va executa pedeapsa la Penitenciarul Bacău FOTO Monitorulnt.ro
Nemțeanul în culpă va executa pedeapsa la Penitenciarul Bacău FOTO Monitorulnt.ro

Pentru fapte de o gravitate extremă, în puşcărie se ajunge pentru că cei în culpă au încălcat norme de convieţuire socială. Unii au furat, au ucis, au jefuit, au violat, au delapidat, au săvârşit acte de corupţie, au băut peste măsură şi au comis accidente grave, sau au căzut în alte păcate lumeşti.

Dincolo de toate acestea, un individ din judeţul Neamţ a ajuns la puşcărie şi are de executat un an de închisoare nu pentru faptul că ar fi făcut ceva foarte grav, beneficiind de clemenţă, ci dimpotrivă, pentru că nu a făcut. Păţania lui poate fi rezumată că a ajuns la închisoare, de lene.

Nemţeanul a avut necazuri penale, dar a scăpat destul de lejer, primind o sentinţă cu suspendarea executării, pentru comiterea infracţiunii de ameninţare.

Prin hotărâre judecătorească, a fost obligat la prestarea unui număr de zile de muncă în folosul comunităţii, activitate voluntară, evident neretribuită, însă a refuzat cu încăpățânarea să muncească.

Nu le-a prestat, iar judecătorii l-au taxat extrem de dur, trimiţându-l să execute un an la închisoare. Cadrele Secţiei de Poliţie Rurală Borleşti au pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis pe numele unui bărbat de 42 de ani, nemţeanul fiind încarcerat la Penitenciarul Bacău.

„Cel în cauză a fost condamnat de Judecătoria Piatra Neamţ la o pedeapsă privativă de libertate de un an, pentru neîndeplinirea cu rea credinţă a prestării unui număr de 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, precum şi a altor obligaţii stabilite prin sentinţă”, conform unui comunicat al Poliţiei Neamţ, care a fost emis astăzi, 13 octombrie 2022.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite