Familia moartă în Neamț fusese în pelerinaj la Sfânta Parascheva. Patru victime au murit, iar alte două sunt rănite

0
Publicat:

Victimele accidentului din Neamţ, care s-a soldat cu patru morţi şi doi răniți, se întorceau din pelerinaj la Sfânta Parascheva, îndreptându-se către casă, în oraşul Roznov.

O neacordare de prioritate pare să fi fost cauza tragediei FOTO Poliția Neamț
O neacordare de prioritate pare să fi fost cauza tragediei FOTO Poliția Neamț

Teribilul eveniment rutier, în care, după o tamponare violentă, şi-au pierdut viaţa doi adulţi şi doi copii, a avut loc în dimineaţa zilei de 13 octombrie 2022, pe E85, în apropiere de Săbăoani.

Din cercetările de la fața locului reiese că șoferul autoturismului în care şi-au găsit sfârşitul nemţenii ce se întorceau din pelerinaj nu a acordat prioritate unei autoutilitare.

„Din primele cercetări, a reieşit că, în timp ce un autoturism se deplasa pe Drumul Judeţean 208, dinspre Mirceşti, ajuns în intersecţia cu DN2-E85, ar fi intrat în coliziune cu o autoutilitară, condusă de un bărbat de 56 de ani, din Prahova. În urma evenimentului, a rezultat decesul a patru persoane din Roznov“, a transmis IPJ Neamț.

Acestea au fost precizările făcute de subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei despre tragedia petrecută în jurul orei 03.30 și soldată cu patru morți din Neamț. După tamponarea violentă, autoturismul a fost proiectat în afara părţii carosabile, răsturnându-se într-un lan de porumb.

Accidentul a fost anunţat la 112, iar la locul indicat, în afara localităţii nemţene Săbăoani, au ajuns pompierii de la Detaşamentul Roman cu o autospecială pentru descarcerare şi una de stingere, două ambulanţe SMURD şi trei autosanitare de la Ambulanţă.

Cadrele ISU au constatat că în autoturismul răsturnat se aflau patru persoane încarcerate, doi adulţi şi doi copii, toate inconştiente. Au fost scoase din habitaclu, cadrele medicale de la Ambulanţă şi SMURD începând manevrele de resuscitare. Din păcate, acestea nu au avut efectul scontat.

Astfel, medicii au declarat decesul unui bărbat de 35 de ani, unei femei de 31 de ani, a copilul lor de 9 ani şi a unui nepot de 11 ani. Un al treilea minor, de 14 ani, pasager în autoturism, a fost transportat la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Roman, acolo ajungând şi şoferul autoutilitarei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite