Miracol în cazul unui copil de 13 ani. La cât timp după înec a revenit la viaţă

0
0
Copilul a fost scos din apă de către echipajele pompierilor FOTO ISU Neamţ
Copilul a fost scos din apă de către echipajele pompierilor FOTO ISU Neamţ

Un băieţel de 13 ani, care se înecase în captarea de apă a unei balastiere, a revenit miraculos la viaţă, manevrele de resuscitare având succes.

O minune poate fi considerată salvarea unui băiat în vârstă de 13 ani, din judeţul Neamţ, ce fusese dat ca înecat, dar care a răspuns manevrelor de resuscitare efectuate de cadrele medicale la mult timp după ce a fost scos din apă de către scafandri. 

Astăzi, 27 iunie 2021, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Petrodava era anunţat printr-un apel la 112, înregistrat în dispecerat la ora 14.15, pentru căutarea unei persoane dispărută, posibil înecată. Se cerea ajutor calificat pentru un copil care, profitând de vremea frumoasă, plecase la scăldat, împreună cu alţi amici de vârsta lui. 

La un moment dat, acesta nu a mai ieşit la suprafaţă, astfel că cei care-l însoţeau au dat alarma. La locul indicat, o captare de apă a unei foste balastiere situată aproape de cursul râului Bistriţa, în comuna Săvineşti, s-au deplasat cadrele de la Detaşamentul Piatra Neamţ cu o autovehicul complex de intervenţie, o autospecială pentru scafandri şi o ambulanţă de terapie intensivă mobilă SMURD. 

Cum dimensiunea captării nu era prea mare, scafandrilor li s-a indicat cu precizie locul unde a dispărut băiatul, acesta fiind scos, dar nu mai prezenta semne vitale. Imediat a fost preluat de cadrele medicale ale ambulanţei de terapie intentivă, care au început manevrele de resuscitare, eforturile lor fiind încununate de succes după circa o oră de eforturi susţinute. 

„Copilul a fost preluat de membrii echipajului SMURD TIM, care au început imediat efectuarea manevrelor de resuscitare. Din fericire, pacientul a răspuns manevrelor de resuscitare (în jurul orei 15:45) şi va fi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Neamţ“, a comunicat locotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ. 

În medicina de urgenţă, readucerea la viaţă a unei persoane după aşa de mult timp în care nu a respirat poate fi considerată ca fiind o minune, dar sunt şi alte aspecte ce trebuie luate în considerare. În situaţia copilului de 13 ani, urmează să se stabilească ce sechele a suferit creierul, care nu a mai fost oxigenat şi mai ales gravitatea lor. Se speră ca starea de sănătate să evolueze favorabil, dat fiind faptul că este vorba despre un organism tânăr, care nu ara afectat de afecţiuni de natură cronică, unele care produc complicaţii în astfel de situaţii.

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Marsilia şi banda ei, principalii furnizori de droguri de mare risc ai Neamţului. Femeia a fost rearestată alături de soţ

Românul dispărut misterios de lângă soţie, la graniţa slovaco-ungară, a fost găsit. Unde era

Mai multe - Piatra Neamţ

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite