La revenirea din Afganistan, jandarmul nemţean Paul Rusu a fost decorat de ministrul Afacerilor Interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmul Paul Rusu a executat misiuni în Afganistan FOTO Inspectoratul de Jandarmi Neamţ
Jandarmul Paul Rusu a executat misiuni în Afganistan FOTO Inspectoratul de Jandarmi Neamţ

Plutonierul major Paul Rusu a făcut parte din al patrulea contingent de jandarmi români plecat în Afganistan în noiembrie 2012. Jandarmul nemţean a executat misiuni de instruire a forţelor de ordine publică din această ţară, sub egida NATO.

Putonierul major Paul Rusu s-a aflat printre cei 45 de ofiţeri şi subofiţeri jandarmi care au participat la misiunea de instruire a ofiţerilor nou-înfiinţatei poliţii afgane -  „N.A.T.O. Training Mission”. 

Membrii detaşamentului de jandarmi reveniţi în ţară la sfârşitul săptămânii trecute, au primit luni, 27 mai, distincţii în cadrul unei ceremonii la care a participat ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe.

„Dumneavoastră sunteţi printre eroii Ministerului Afacerilor Interne, printre eroii României şi de aceea reprezentaţi modele pentru toţi cei care lucrează în această instituţie, nu numai în Jandarmeria Română”, a declarat ministrul Stroe care i-a felicitat pe militarii români pentru profesionismul de care au dat dovadă în îndeplinirea misiunii. El a mulţumit şi familiilor jandarmilor care au aşteptat întoarcerea militarilor din teatrul de operaţii.

În cadrul ceremonialului de la sediul M.A.I., jandarmii care au participat la misiune din Afganistan au primit medalii, decoraţii şi alte distincţii.

Citeşte şi: FOTO "Jderii" au plecat de la Piatra Neamţ în misiuni militare în Afganistan. Ministrul Duşa le-a ordonat să se întoarcă sănătoşi acasă

Povestea militarului erou felicitat de Obama. Florinel Enache a rămas fără picioare şi o mână în Afganistan. România îi dă 85.000 de euro


       

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite