Incendiu puternic la acoperişul unui bloc din Piatra Neamţ. Pompierii au izolat flăcările după o intervenţie complicată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flăcările au distrus acoperişul blocului aproape în totaliate
Flăcările au distrus acoperişul blocului aproape în totaliate

Un incendiu puternic a izbucnit în jurul orei 13 la un bloc din centrul municipiului, în apropierea sediilor Inspectoratului Şcolar şi al Casei de Asigurări de Sănătate.

UPDATE ora 15.00 Ajutor de la primărie pentru locatarii blocului afectat de incendiu

Conducerea Primăriei Piatra Neamţ a anunţat că va asigura hrană şi spaţii de cazare pentru locatarii din blocul cuprins de flăcări joi, 27 iulie. De asemenea, pentru persoanele care au suferit pagube în urma incendiului vor fi alocate sume de bani din bugetul local: 

"Primăria Piatra-Neamţ este pregătită să asigure hrană şi cazare persoanelor ale căror locuinţe au fost afectate de incendiu, la căminul Colegiului Gheorghe Cartianu şi în locuinţele din proprietatea municipalităţii. Primăria va asigura sprijin financiar victimelor incendiului de la blocul nemţesc în urma unor anchete sociale.

Aşteptăm o evaluare completă a pagubelor generate de incendiu şi suntem pregătiţi sa intervenim cu măsuri suplimentare" a declarat primarul Dragoş Chitic.

Ştire iniţială: 

Un incendiu puternic a cuprins joi, 27 iulie, în jurul orei 13.00, partea superioară a blocului 16 din centrul municipiului Piatra Neamţ, situat în zona cunoscută sub numele de "Cartierul nemţesc".

Flăcările care se observau la acoperiş s-au propagat rapid pe toată lungimea imobilului cu parter şi trei etaje, astfel încât intervenţia pompierilor a fost destul de dificilă.

Blocul construit în anii '60 era locuit de multe persoane în vârstă care au fost evacuate de pompieri cu ajutorul jandarmilor, astfel încât nu au fost victime.

După circa o oră de la debutul intervenţiei pompierilor militari, incendiul a fost izolat şi stins, însă pagubele par să fie destul de însemnate mai ales pentru locatarii de la ultimul etaj.

Cauzele care au generat incendiul urmează să fie stabilite.  

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite