Incendiu la o chilie de la Văratec, în ajunul hramului mănăstirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul a izbucnit la acoperiș, de la o lumânare aprinsă
Incendiul a izbucnit la acoperiș, de la o lumânare aprinsă

Focul observat marți seară la acoperiș a fost stins cu ajutorul autospecialei deja mobilizată în localitate pentru sărbătoarea religioasă. A fost solicitată și ambulanța deoarece o măicuță a suferit un atac de panică.

Incendiul a fost anunțat marți noapte, în jurul orei 23.10, și se manifesta la acoperișul unei chilii din curtea mănăstirii.

„Acoperișul a ars pe 80 de metri patrați, iar cauza probabilă a fost o lumânare aprinsă nesupravegheată. Un avantaj pentru stingerea incendiului a fost faptul că în zonă era deja o autospecială de pompieri adusă încă de marți la prânz", a spus maiorul Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Pentru a stinge incendiul, pompierii au fost nevoiți să dea la o parte tabla care acoperea șindrila aprinsă. La vederea agitației din curtea mănăstirii, o măicuță a suferit un atac de panică și a avut nevoie de prim-ajutor din partea medicilor de la Ambulanță.

Incidentul a avut loc în ajunul celor două zile de sărbătoare ale mănăstirii. Pe 15 și 16 august lăcașul își serbează hramul, iar sute de pelerini sunt așteptați la evenimentul religios.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite