Incendii provocate în plin cod de vânt de un individ aflat în arest la domiciliu. Ce a păţit cel care a vrut să-l oprească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiile izbucnite în ultimele zile au fost amplificate de vânt. FOTO: D.S.
Incendiile izbucnite în ultimele zile au fost amplificate de vânt. FOTO: D.S.

Un tânăr din Piatra Neamţ s-a distrat incendiind vegetaţia uscată de pe malul Bistriţei, chiar dacă în apropiere erau mai multe case.

Vântul puternic care bate de câteva zile în judeţul Neamţ a cauzat destule probleme, între ele şi incendii care au fost amplificate de rafale. 

Un astfel de caz s-a petrecut pe 2 februarie, la Piatra Neamţ, când un bărbat a provocat intenţionat câteva incendii într-o zonă locuită şi l-a agresat pe un cetăţean care a încercat să-l oprească. 

Pentru toate acestea a fost reţinut şi riscă să ajungă după gratii, poliţiştii constatând că împotriva acestuia fusese dispusă anterior măsura arestului la domiciliu.

Ancheta în acest caz a fost declanşată duminică, în jurul prânzului, când un bărbat de 38 de ani, din Piatra Neamţ, a reclamat la Poliţie că a fost bătut pe malul Bistriţei, în momentul în care a încercat să împiedice un tânăr să provoace un incendiu în apropierea unor case. 

La locul indicat au ajuns forţele de ordine, „piromanul“ a fost depistat în scurt timp, ieşid la iveală şi alte detalii ale cazului. 

„La data de 2 februarie, Poliţia a fost sesizată de către un bărbat de 38 de ani, din Piatra Neamţ, despre faptul că a fost victima unei agresiuni. Imediat, poliţiştii de ordine publică s-au deplasat la faţa locului, unde au identificat persoanele în cauză, pe care le-au condus la sediu, în vederea continuării

cercetărilor“, se arată într-un comunicat al Poliţei Neamţ.

În urma investigaţiilor a reieşit că bărbatul de 28 de ani, din Piatra Neamţ, în timp ce se deplasa pe malul râului, pe fondul consumului de alcool, a incendiat, în mai multe locuri, vegetaţia uscată. Incendiile au fost observate de locatarii de la casele din zonă, care, sesizând pericolul, au intervenit pentru stingerea lor. 

Incendiatorul nu s-a potolit, încercând să aprindă focul într-o altă zonă. A fost momentul în care un bărbat de 38 de ani a vrut să-l împiedice, dar a fost luat la bătaie cu o bâtă.

În timpul anchetei s-a stabilit că autorul nu avea ce să caute la plimbare, el fiind cercetat penal în altă cauză, instanţa luând, în cazul lui, măsura preventivă a arestului la domiciliu.

În urma documentării activităţii infracţionale, tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru lovire sau alte violenţe şi distrugere. Astăzi el urma să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ cu propunere de arestare preventivă.

Incendiu de vegetaţie de la un... scurtcircuit.

Vântul a fost cauza unui incendiu din Neamţ, care s-a petrecut în noaptea de 1/2 februarie. Un cablu electric rupt de rafele a căzut la pământ şi a provocat scântei, de la acestea luând foc vegetaţia pe o

suprafaţă de aproximativ 10 hectare.

„Pompierii Detaţamentului Piatra Neamţ au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu de

vegetaţie. În urma unui apel la 112, din jurul orei 00.02, 16 subofiţeri cu două autospeciale de stingere s-au deplasat în localitatea Poiana, comuna Negreşti pentru localizarea şi stingerea flăcărilor. La locul

intervenţiei se aflau pompieri voluntari din cadrul SVSU Negreşti şi localnici. Forţele de intervenţie au stins incendiul ăi au stabilit cauza probabilă  de producere ca fiind scurtcircuitul electric - cablu electric

de la un stâlp probabil rupt din cauza vântului“, a comunicat ISU Neamţ. 

Alte astfel de incendii au mai fost în ultimele zile în localităţile Dobreni, Ghindăoani, Rediu, Pipirig şi în cartierul Ciritei din municipiul Piatra Neamţ, afectate fiind câteva zeci de hectare. 

Cadrele ISU au stabilit ca mod de producere „foc deschis în spaţii deschise“, adică focuri aprinse şi lăsate nesupravegheate. Altfel spus neglijenţă, mai ales că era şi atenţionarea meteo de vânt puternic.

Cel mai mare incendiu a avut loc în zona satului Poloboc, comuna Rediu, unde flăcările au mistuit aproximativ 70 de hectare. Militarii au intervenit cu mai multe echipaje, pentru că exista riscul ca focul să se extindă la o pădure şi la două ferme de animale. 

La intervenţie au participat 80 de persoane, pompieri profesionişti, cei de la serviciile voluntare şi localnici.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite