Îmbrânceli cu iz electoral în judeţul Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viceprimarul Gheorghe Berbecaru îl acuză pe fratele primarului de lovire şi alte violenţe. Altercaţia a avut loc în sediul administrativ al comunei Ruginoasa, iar Berbecaru a fost internat la spital.

Ionel Chirilă, fratele primarului din comuna nemţeană Ruginoasa, este acuzat de viceprimarul Gheorghe Berbecaru (USL) de lovire şi alte violenţe. Conflictul a avut loc miercuri, în sediul primăriei, şi a pornit de la afinităţile politice diferite ale celor doi.

„Am fost la primărie să-mi iau o adeverinţă pentru concediul medical. Domnul primar era acolo şi mi-a reproşat ce-am făcut la alegerile de duminică. Fratele lui a intrat în birou şi a început să urle la mine: «Ieşi afară, nesimţitule!». M-a împins, mi-a articulat una şi m-a scos din birou. M-a împins pe scările din faţa primăriei şi am căzut peste o bancă“, povesteşte Berbecaru. Incidentul a avut loc în jurul orei 14.30, iar un sfert de oră mai târziu, vicele din Ruginoasa a alertat Poliţia.

„Apelul la 112 a fost primit la ora 14.45. Victima a anunţat că a fost agresată fizic de C. Ionel. Aceştia s-au luat la ceartă în casieria primăriei din Ruginoasa din cauza orientărilor politice diferite. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru lovire şi alte violenţe“, a precizat Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Dus la Urgenţe

La ora 18.46, Gheorghe Berbecaru a solicitat, tot prin 112, ambulanţa. „Echipajul SMURD s-a deplasat la faţa locului, i-a fost acordat primul ajutor şi, la primele verificări, s-a constatat că prezenta un politraumatism prin agresiune. A fost transportat la Unitatea de Primire Urgenţe Roman“, a spus Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţe.  Povestea viceprimarului este confirmată şi de Gică Ciobanu, consilier local la Ruginoasa. Primarul Nicu Chirilă (PDL), fratele părţii acuzate, neagă bătaia.

„A fost numai un incident verbal. A avut o discuţie mai siropoasă cu un angajat din primărie, fratele meu, dar nu a fost vorba de incidente fizice între ei. Am fost audiat de şeful de post şi de o echipă de la Poliţia Roman. Dacă vrea publicitate, să şi-o facă, dar nu pe imaginea şi cariera mea“, a conchis Nicu Chirilă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite