FOTO Meşterii populari îşi expun creaţiile lângă Turnul lui Ştefan cel Mare din Piatra Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziţie cu vânzare lângă Turnul lui Ştefan FOTO Florin Jbanca
Expoziţie cu vânzare lângă Turnul lui Ştefan FOTO Florin Jbanca

În acest weekend se desfăşoară la Piatra Neamţ Festivalul de artă populară „Lada cu zestre”. Manifestarea ajunsă la a VIII-a ediţie a atras meşteri populari din toate zonele ţării şi din Republica Moldova.

Locul ales pentru evenimentul dedicat artei populare este platoul de la Curtea Domnească, lângă Turnul lui Ştefan cel Mare din Piatra Neamţ, unde au venit artişti şi meşteri populari din ţară şi din Republica Moldova. Vizitatorii pot   admira lucrări de artă populară din ceramică, lemn, piele, măşti, împletituri, ouă încondeiate, instrumente muzicale tradiţionale, icoane, podoabe, produse culinare.

În  cadrul festivalului „Lada cu zestre”, sâmbătă a avut loc un colocviu intitulat „Civilizaţia lemnului” la Muzeul de artă eneolitică Cucuteni, jurizarea standurilor şi acordarea Premiului “Neculai  Popa” de către Complexul muzeal judeţean.

Festivalul „Lada cu zestre” este organizat de Muzeul de Etnografie din Piatra Neamţ  cu sprijinul Consiliului Judeţean, al Consiliului local şi al Primăriei Piatra Neamţ, Asociaţiei meşterilor populari din Moldova şi din Ţinutul Neamţ şi Fundaţiei cultural-ştiinţifice „Constantin Matasă” Piatra Neamţ.

Citeşte şi: Meşterii populari expun în Parcul Tineretului

 Maraton teatral la Şcoala Populară de Artă

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite