Femeie rănită grav de un copac doborât de vânt. Rafalele au lăsat fără energie electrică zeci de mii de oameni în Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copacul doborât de rafale la Târgu Neamţ a provocat o victimă. FOTO: ISU Neamţ
Copacul doborât de rafale la Târgu Neamţ a provocat o victimă. FOTO: ISU Neamţ

Intensificările vântului, anunţate prin coduri de către meteorologi, au creat nenumărate probleme în judeţul Neamţ, fiind afectare şi reţelele electrice.

Vântul puternic şi foarte puternic, anunţat prin coduri de meteorologi pentru zilele de duminică şi astăzi, a cauzat mari neplăceri în judeţul Neamţ. 

Cel mai gravă situaţie s-a petrecut în oraşul Târgu Neamţ

astăzi, 24 februarie, în jurul orei 14.00, când o localnică în vârstă de 57 de ani, a ajuns la spital. 

Ea a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce, în timp ce se deplasa pe stradă, a fost surprinsă de un copac scos din

rădăcini de rafalele de vânt. 

Arborele era în curtea unei gospodării şi a căzut pe trotuar şi carosabil exact când prin respectiva zonă trecea victima. Aceasta a siferit leziuni în zona capului, mâinilor şi toracelui.

Pentru ca traficul să poată fi reluat au intervenit pompierii de la ISU Neamţ, care au îndepărtat arborele de pe şosea. 

Ieri, tot în jurul orei 14.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă anunţa că din cauza intensificărilor de vânt peste 5.000 de gospodării din judeţ nu erau alimentate cu energie electrică. 

Sub cod pânâ la ora 23.00

„Ca urmare a codului portocaliu sub care se află judeţul Neamţ, Delgaz Grid a informat că în localităţile

Izvorul Alb, Urecheni, Ungureni, Rădeni, Păstrăveni, Davideni, Ţibucanii de Jos, Lunca Moldovei, Călugăreni, Târgu Neamţ, Vânători Neamţ şi Nemţişor sunt afectaţi din punct de vedere al alimentării cu electricitate 5.051 de consumatori. Se lucrează la remedierea situaţiei“, a transmis ISU. 

Anterior acestei situaţii, în această dimineaţă şi aseară, circa 3.000 de consumatori din localităţi situate în zona montană a judeţului nu aveau energie electrică, cauza fiind acceaşi. Au fost afectate şi liniile telefonice, câţiva stâlpi fiind rupţi în comuna Dumbrava Roşie, căzând pe un drum judeţean. 

În ceea ce priveşte masivul Ceahlău, acesta a fost astăzi sub cod roşu de vânt cu viteze de 140 - 150 de km/h, care a viscolit ninsoarea, pe munte stratul de zăpadă fiind de 26 de centimetri. 

Astăzi, la Piatra Neamţ, la ora 16.00 erau 7 grade Celsius, la fel ca în majoritatea oraşelor judeţului, dar din cauza vântului temperatura resimţită era de -4 grade. Astăzi, până la ora 23.00, judeţul Neamţ, la fel ca şi cele din nordul ţării, este sub avertizare de cod portocaliu de vânt, rafalele putând atinge 70-80 km/h.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite