Faptele oribile pentru care cinci bătrâni perverşi au ajuns în Instanţă. Victima lor, o fetiţă de zece ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procesul nu va fi public, ci secret, dată fiind vârsta victimei FOTO Adevărul.ro
Procesul nu va fi public, ci secret, dată fiind vârsta victimei FOTO Adevărul.ro

O fetiţă de zece ani a fost violată repetat de cinci bătrâni perverşi, care au vârste cuprinse între 61 şi 87 de ani, autorii fiind trimişi în judecată pentru oribila faptă.

Magistraţii de la Judecătoria Piatra Neamţ au terminat procedura de Cameră preliminară în dosarul penal ce-i vizează pe cinci bătrâni care sunt acuzaţi de viol în formă continuată şi tentativă la această infracţiune, dispunând începerea procesului. Victima din acest caz de neînchipuit este o fetiţă de doar 10 ani. 

În aceste condiţii, judecata nu va fi efectuată în şedinţe publice, ci secrete, din cauza vârstei părţii vătămate. Conform rechizitoriului întocmit de procurori, cei cinci

inculpaţi din acest dosar sunt acuzaţi de comiterea a 19 fapte de viol şi a două tentative, care ar fi avut loc din iunie 2019 şi până în decembrie 2020. 

„(...) Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 368/P/2020 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, astfel cum a fost remediat prin Actul de remediere a neregularităţilor rechizitoriului întocmit la data de 24.03.2021 (...), a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, în cauza privind pe inculpaţii: Ciudin Ion, Balmuş Ion, Ţăpuc Grigore, Trăscăoanu Petru şi Măriuţa

Ion. Dispune începerea judecăţii în dosarul nr. 10987/279/2020“, conform instanţei. 

Faptele s-au petrecut într-o comună de lângă Piatra Neamţ. Inculpaţii sunt la vârsta senectuţii, au între 61 şi 87 de ani, dar acest lucru nu i-a împiedicat să comită acte reprobabile. Ancheta în acest caz s-a concretizat în noiembrie anul trecut, când era arestat Ion Ciudin, de 61 de ani, după care, în decembrie, au fost puşi sub acuzare Balmuş, în vârstă de 87 de ani, Ţăpuc, 81 de ani, Trăscăoanu,

75 de ani şi Măriuţa, 66 de ani. 

Profitând de vulnerabilitatea părţii vătămate, de naivitatea vârstei, indivizii au ademenit partea vătămată cu sume modice de bani şi ar fi întreţinut relaţii sexuale orale. După prima arestare şi ceilalţi patru au fost privaţi de libertate, însă au obţinut clemenţă şi au fost eliberaţi din dispoziţia Tribunalului Neamţ, fiind plasaţi în arest la domiciliu. Numai că, Petru Trăscăoanu a încălcat condiţiile impuse şi a fost reîncarcerat. 

Acuzaţii riscă pedepse de până la 12 ani de închisoare 

Despre comportamentul deviant al lui Ion Ciudin s-a aflat prin sat, fetiţa a fost consiliată psihologic în urma implicării primăriei şi a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Neamţ, iar la un moment dat copila a detaliat ceea ce s-a petrecut, autorul fiind arestat. 

„Dispune arestarea preventivă a inculpatului C. Ion, aflat în stare de reţinere (...), cercetat în dosarul penal nr. 368/P/2020 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, pentru comiterea infracţiunii de viol în formă continuată (...), pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 10.11.2020 şi până la data

09.12.2020, inclusiv“, conform Judecătoriei Piatra Neamţ. 

Primul inculpatul din acest dosar este căsătorit, are doi copii majori, care lucrează în străinătate, în Italia. Despre Ciudin se spune că şi-a pierdut calitatea de cântăreţ bisericesc la aşezământul din localitatea de domiciliu în urma unei aventuri amoroase. A fost dat afară după ce s-a aflat ca ar fi avut relaţii cu o femeie, consătenii nefiind de acord ca el să mai slujească alături de preot, la sărbători. După acest episod a ajuns la un schit din zonă, unde a prestat tot ca dascăl.

Cât despre minora violată, ea este singurul copil al familiei, una cu resurse materiale limitate, dar în care soţii nu se prea înţeleg, scandaluri izbucnind pe fondul consumului de alcool. 

Articolul 218 din Noul Cod Penal prevede că raportul sexual, actul sexual oral sau anal cu o persoană, săvârşit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa sau profitând de această stare, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. În cazul în care victima este minoră, sancţiunea este între 5 şi 12 ani. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

O contabilă „descurcăreaţă“. Ce şpăgi lua pentru angajări la spital şi dosare de pensie

Teribil şi neverosimil accident. Doi morţi şi trei răniţi după ce grinda unui pod de cale ferată a căzut peste un microbuz

Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri