Europol, mesaj către şefi: „Băgaţi mâna-n cravata ministrului şi scuturaţi-l. Poliţiştii să primească spor de risc“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi poliţişti de la Serviciul Rutier Roman au fost depistaţi pozitiv. FOTO Dan Sofronia
Doi poliţişti de la Serviciul Rutier Roman au fost depistaţi pozitiv. FOTO Dan Sofronia

Membrii Sindicatului Poliţiştilor Europeni consideră că infectări cu coronavirus în rândul poliţiştilor vor mai fi dacă doar contacţii direcţi care au simptome sunt testaţi

Faptul că unele cadre de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Neamţ sunt infectate cu noul coronavirus a fost făcut public nu de către instituţie, ci de Sindicatul Europol, printr-o postare pe Facebook, în care se preciza că trei oameni ai legii din cadrul Poliţiei municipiului Roman au teste pozitive. 

Sindicatul Poliţiştilor Europeni anunţa, pe 10 septembrie 2020, că în nedorita situaţie se află două cadre de la 

Serviciului Rutier şi un criminalist, fiind posibil ca acesta din urmă să nu fi contactat boala la serviciu, deoarece, de circa două săptămâni, era în concediu de odihnă. 

„Virusul perfid a ocolit, a ocolit până a lovit... şi Poliţia Municipiului Roman. Doi poliţişti rutieri şi un criminalist

sunt confirmaţi pozitiv, din păcate. Le dorim însănătoşire grabnică colegilor noştri, iar reprezentanţilor IPJ Neamţ le solicităm emiterea unui comunicat referitor la situaţia dată şi să dea dovadă de mai mult curaj în relaţia cu celelalte autorităţi cînd vine vorba de vieţile oamenilor legii“, se arată în postare. 

Sindicaliştii critică şi o decizie a Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ, în ceea ce priveşte modul de testare în cazul afecţiunii menţionate. Se spune că este ciudată procedura DSP Neamţ, ce prevede că doar contacţii direcţi care au simptome sunt testaţi, efectul fiind că vor mai fi şi alţi poliţişti infectaţi.

În cele scrise pe reţeaua de socializare se mai trasnsmite  şi un îndemn către comandaţii unităţilor de Poliţie, care ar trebui să fie mai fermi în relaţia cu şeful Ministerului Administraţiei şi Internelor:

„Domnilor cu mii de poliţişti în subordine, băgaţi mâna-n cravata ministrului şi scuturaţi-l până-l convingeţi că şi poliţiştii sunt îndreptăţiţi să primească spor de risc!“. 

Europol a mai transmis într-o „actualizare“ că şi un agent de poliţie de la un post comunal se află în spital de o saptamână, infectat cu COVID-19. Poliţia Neamţ a precizat că în urma situaţiei de la Roman, birourile şi autospecialele de la Rutier au fost dezinfectate şi că de la primele simptome ale bolii, poliţiştii rutieri, care se aflau la muncă, nu au mai venit la serviciu. 

S-a mai transmis că inspectoratul asigură salariaţilor dezinfectant, mănuşi, măşti, iar personalul este instruit periodic referitor la condiţile pandemice de muncă.

Ce facem?! Stăm cu mâinile în sân, sau îi lovim cu parul suveranităţii şi cu sabia democraţiei în cap şi la picioare!“.

Recent, vicepreşedintele Sindicatului Poliţiştilor Europeni - Europol, Ioan Cănărău, a avut în spaţiul public un mesaj acid la adresa clasei politice, considerând că este responsabilă de distrugerea Poliţei

Române. Agent principal şef la Poliţia Roman, din cadrul IJP Neamţ, Cănărău spune, tot într-o  postare, că poliţiştii numai poliţişti nu mai sunt, ci registratori, statisticieni, contabili sau magazineri. 

Iată şi ce a scris: „Politicienii distrug Poliţia Română, vădit intenţionat, cu un profesionalism demolator accelerat, alimentat de nevoia infracţională de a stăpâni dictatorial societatea românească. Poliţistului român i-au fost puse în cârcă tot felul de activităţi nepoliţieneşti, tocmai pentru a-l îndepărta de preocupările îndeplinirii atribuţiilor lui, acelea de a asigura protejarea cetăţenilor de răufăcători, prinderea şi pedepsirea celor certaţi cu legea, etc. Poliţiştii sunt orice altceva numai poliţişti nu. Sunt

registratori, statisticieni, culegători de informaţii covid, verificatori de persoane izolate, carantinate, secretari, contabili, magazineri, bucătari, lăutari, s.a.m.d!. Poliţistul român nu mai are timp să fie

poliţist!“. 

Efectul acestor stări de lucruri e că „infecţia se propagă foarte rapid“, iar în scurt timp instituţia va fi paralizată şi nu mai e mult până când Poliţia Română va intra în stop cardio-respirator. La întrebarea

„Ce-i de făcut?“, Ioan Cănărău consideră că este nevoie de intervenţia Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, pentru că situţia din sistem a devenit o problemă de siguranţă naţională. 

Subofiţerul îşi continuă „expozeul“ şi mai dur: „Lăsaţi poliţiştii să fie poliţişti! Luaţi-vă labele jegoase de pe Poliţia Română! Reformaţi cu adevărat instituţia, n-o mai folosiţi în scopuri politice murdare, în «jocuri» infracţionale cu mize electorale, nu mai vindeţi vieţile poliţiştilor pe voturi mincinoase! În fruntea ţării şi în birourile politico-infracţionale din Poliţia Română s-au instalat vânătorii de oameni, trădătorii de neam şi ţară. Ce facem?! Stăm cu mâinile în sân, sau îi lovim cu parul suveranităţii şi cu sabia democraţiei în cap şi la picioare!“.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Focar de coronavirus la o faimoasă din mănăstire ctitorită de Iustin Pârvu. Cine s-a infectat

Germania a retras judeţele Gorj şi Neamţ de pe lista „zonelor de risc“. Ce se întâmplă cu Bucureştiul

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite