Eroul din Neamț care a salvat de la înec o femeie și un copil venea de la pescuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Postolachi a salvat două vieți
Vasile Postolachi a salvat două vieți

Vasile Postolachi (28 de ani) a sărit în apele repezi ale canalului hidro de la Stejaru pentru a-i ajuta pe pasagerii unei mașini implicate într-un accident spectaculos. Tânărul nu a stat pe gânduri înainte să sară, și a plecat fără să aștepte mulțumiri.   

Vasile Postolachi muncește în domeniul construcțiilor, iar miercuri fusese la pescuit pe lacul Bicaz, în zi de sărbătoare creștină. În jurul orei 12.45 se întorcea de la Potoci împreună cu doi prieteni, iar în apropierea podului peste canalul de aducțiune de la Stejaru a fost trezit de șoferul mașinii cu care se deplasau.   

„Eu dormeam și mi-a spus atunci șoferul: <Vezi că este un accident în față, a căzut o mașină în apă>. Erau mai multe persoane pe pod, vreo 10-20 care se uitau. Voiam să sar îmbrăcat, dar am auzit de pe mal când cineva a spus să-mi dau hainele jos că o să mă înec și eu", a declarat salvatorul pentru Antena 3.

 Vasile Postolachi a scos-o inițial din apă pe A. Ileana (41 de ani), după care l-a zărit și pe fiul ei, de 7 ani, agățat de un stâlp care ieșea din apă.

 „Când am intrat în apă am văzut că e prea rece și am vrut să mă întorc. Am apucat-o pe doamna de mâini, dar m-a zgâriat. Am ocolit-o și am tras-o apoi la mal. Abia după aceea mi s-a spus că are un copil pe care nu-l văzusem inițial. Băiatul era prins de o țeavă ieșită din apă, și îi curgea sânge pe cap. L-am scos și pe el pe mal, după care m-am urcat în mașină că îmi era frig, și am plecat. Pe moment nu mi-am dat seama ce am făcut. Dacă s-ar întâmpla și mâine același lucru și aș fi acolo aș face la fel", a mai spus tânărul.

Salvatorul a intervenit după ce mașina cu trei pasageri plonjase în canalul Hidrocentrale Bistrița. Șoferul se angajase într-o depășire neregulamentară, și pentru a evita impactul cu o altă mașină care vira stânga, a tras de volan iar mașina în care se mai aflau soția și copilul său au ajuns în canalul de aducțiune.

O mașină cu trei pasageri a plonjat în canalul de aducțiune de la Stejaru, în Neamț

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite