Doi preoţi, un român şi un ucrainean, s-au cinstit peste măsură cu alcool. Păţania unuia dintre ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre preoţi a avut nevoie de îngrijiri medicale FOTO Adevărul.ro
Unul dintre preoţi a avut nevoie de îngrijiri medicale FOTO Adevărul.ro

Întâlnirea dintre doi preoţi de naţionalitate română, respectiv ucraineană, a avut un deznodământ nedorit, tot din cauza alcoolului consumat

O întâmplare mai puţin obişnuită, dacă în vedere cine sunt protagoniştii, două feţe bisericeşti, a avut loc zilele trecute, unul dintre ei ajungând la spital, pentru a primi îngrijiri. Totul s-a datorat consumului de alcool, o cantitate însemnată, dar şi a temperaturii ridicate de afară. 

Pe data de 20 mai 2022, un preot din Neamţ şi unul din Ucraina s-au întâlnit la Vaslui, urmând ca ucraineanul să ajungă în localitatea de domiciliu a românului. Dar, de bucuria întâlnirii au consumat alcool, iar la un moment dat nemţeanului i s-a făcut rău în maşina staţionată pe o stradă din apropierea gării, a coborât, dar a leşinat. 

„În urma cercetărilor s-a stabilit că bărbatul leşinat este preot în judeţul Neamţ şi venise la Gara Vaslui pentru a prelua un alt preot venit din Cernăuţi, Ucraina. Se pare că ucraineanul a venit încă de dimineaţă la Vaslui şi l-a aşteptat, preţ de câteva ore, pe celălalt. Ambii ar fi trebuit să plece spre Neamţ. Numai că nu s-a întâmplat aşa. Cele două feţe bisericeşti s-au apucat de băut, în interiorul autoturismului“, scrie Vremeanoua.ro

Observând incidentul, trecătorii au solicitat ajutor medical, la locul indicat sosind un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vaslui. După îngrijirile acordate acolo unde s-a petrecut întâmplarea, pacientul a fost transportat la spital, administrându-i-se tratamentul standard în astfel de cazuri, perfuzii şi spălături gastrice. 

Sursa citată a mai precizat că preotul ucrainean a încercat să dea explicaţii despre cele petrecute cu el şi colegul său de breaslă, dar mare lucru nu prea a reuşit. Autorităţile au reuşit să contacteze familia preotului român astfel că, la Vaslui era aşteptată soţia acestuia, pentru a prelua maşina şi pe protagoniştii întâmplării. 

„Adevărul“ a încercat să contacteze Ambulanţa Vaslui şi Mitropolia Moldovei şi Bucovinei pentru detalii despre acest incident. De îndată ce acestea vor răspunde apelului, informaţiile de la cele două instituţii vor fi publicate pe site. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Alcoolemie record descoperită la primele ore ale dimineţii. Şoferul s-a răsturnat cu maşina

Seif cu bani, furat din sediul unei firme. Ce limuzină au folosit spărgătorii pentru a fugi cu prada

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite