Deliciu de toamnă propus de un chef renumit: supa cremă de morcov, cu ceapă caramelizată şi sos picant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legumele din sezonul recoltelor pot fi combinate în diverse preparate, iar dacă sunt aromatizate rezultatul este unul surprinzător.

Ionuţ Popa - Chef Giovanni, cum este cunoscut după succesul repurtat la o emisiune-concurs cu profil culinar („Chefi la cuţite” - Antena 1), recomandă o reţetă de supă cremă de morcov într-o variantă reinterpretată. 

„Sunt foarte multe reţete de supă de morcov, dar eu prefer să mai echilibrez din gustul dulce cu anumite ingrediente. Pentru asta, folosesc ghimbir sau lemongrass, dar se poate folosi scorţişoară, nucşoară sau alte mirodenii“, spune Chef Giovanni. 

Pentru a prepara supa cremă de morcovi trebuie mai întâi să se cureţe ceapa (albă), să se taie bucăţi mai mari şi apoi se prăjeşte în ulei cu puţin unt. 

„Când începe să lucească ceapa, adaug cartofii şi morcovul curăţaţi în bucăţi cât mai fine, pun apă şi le las la fiert. Când amestecul e aproape fiert, iau o tulpină de lemongrass, o bat şi o pun în compoziţie să-şi ia gustul. Dacă nu folosesc lemongrass, rad puţin ghimbir în supă“, descrie Chef Giovanni reţeta preparatului. 

Unul din secretele reuşitei pentru aceast produs ţine de modul de fierbere.  

„Încerc să nu pun prea multă apă la fiert, pentru ca atunci când toate legumele sunt fierte, să fie foarte puţină apă. Dacă am multă apă în urma fierberii şi apoi blendez compoziţia, pierd gustul şi substanţele nutritive din legume. Prefer să adaug apă puţin câte puţin în fierbere. Supa trebuie să fie foarte cremoasă şi ca să o fac şi mai savuroasă adaug şi unt“, mai spune specialistul. 

Imagine indisponibilă

Toate operaţiunile pentru pregătirea supei cremă de morcov nu ar trebui să depăşească 15-20 de minute, iar ca mod de servire în farfurie se pot adăuga ingredinte care să dea o notă specială produsului:  

„La servire, peste supă presar ceapă deshidratată şi un sos picant ca garnitură. Şi în acest fel, gustul dulce îl schimb în picant. Se poate pune  iaurt simplu sau aromatizat, ori smântână, sau se pot folosi crutoane, sunt diverse moduri de servire“, mai spune Chef Giovanni.

Chef Giovanni

Imagine indisponibilă
Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite