Cum obţin „băieţii deştepţi“ subvenţii de sute de mii de euro. Arestări pentru angajări fictive

0
0
În acest caz au fost efectuate nouă percheziţii imobiliare FOTO Adevărul.ro
În acest caz au fost efectuate nouă percheziţii imobiliare FOTO Adevărul.ro

Membrii unui grup infracţional organizat au obţinut subvenţii în valoare de sute de mii de euro, băieţii deştepţi fiind arestaţi pentru angajări fictive.

Trei indivizi au ajuns după gratii, fiind arestaţi preventiv într-un dosar în care au fost formulate acuzaţii de fraudare a bugetului de stat prin acordarea de subvenţii pentru angajări fictive. Pentru 140 de noi salariaţi doar pe hârtie, inculpaţii ar fi obţinut illegal 1,44 milioane de lei, ceea ce înseamnă aproape 300.000 de euro. 

În urmă cu patru zile, poliţiştii Serviciului Economic de la Poliţia Neamţ, sub supravegherea unui procuror, au efectuat nouă percheziţii. patru având loc în Neamţ, trei în Dâmboviţa şi câte una la Iaşi şi Ilfov. În vizor au fost persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, obţinerea illegală de fonduri, tentativă la această acuzaţie şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. 

În baza probatoriului administrat, trei bărbaţi cu vârste

cuprinse între 28 şi 41 de ani, din Neamţ şi Dâmboviţa, au fost reţinuţi, fiind ulterior arestaţi de către magistraţii de la Tribunal Neamţ. Conform instanţei, este vorba de Samoilă Raul Cristian, Blaj Alin Ionuţ şi Bacoşcă Adrian. Imediat după pronunţare, ei au contestat măsura privativă de libertate, o decizie definitivă urmând a fi luată, săptămâna viitoare, la Curtea de Apel Bacău. 

„Dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.09.2021 şi până la 09.10.2021, inclusiv, a inculpaţilor: 1 S.R.C., pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi obţinerea ilegală de fonduri în formă continuată - 7 acte materiale. 2. B.A.I., pentru (...) constituire a unui grup infracţional organizat şi obţinerea ilegală de fonduri în formă

continuată - 7 acte materiale şi 3. B.A., constituire a unui grup infracţional şi tentativă la obţinerea ilegală de fonduri  - 2 acte materiale“, conform instanţei. 

În urma descinderilor, anchetatorii au ridicat mai multe înscrisuri, telefoane mobile, medii de stocare şi 21.000 dolari. Prin activitatea infracţională s-ar fi cauzat un prejudiciu estimat la peste 1.439.000 lei. Pentru recuperarea pagubei au fost instituite măsuri asiguratorii pe bunuri ce valorează aproximativ 1.988.351 lei, sumă ce urmează a fi încasată de membrii grupului infracţional. 

„Au fost puse în executare cinci mandate de aducere, iar după audieri trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore. Persoanele bănuite s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat care, în perioada octombrie 2020 - iunie 2021, ar fi înfiinţat trei societăţi cu sedii în Neamţ, Dâmboviţa şi Ilfov, în cadrul cărora ar fi angajat fictiv 140 de persoane“, a transmis Poliţia Neamţ. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Braconieri şi faptele lor de arme: urs împuşcat şi tranşat. Unde au fost ascunse părţi din cadavru

Cine şi cum l-a jefuit pe prinţul Sturdza, alături de Romsilva. Sunt 14 acuzaţi, iar prejudiciul de sute de mii de euro

Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite