Condamnat să stea cu aşchia-n ochi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Pavăl (53 de ani) s-a rănit la un ochi joi, dar a aflat stupefiat că nu-l poate trata nimeni până luni. Spitalul Judeţean Neamţ a rămas cu doar doi oftalmologi şi nu poate organiza gardă în weekend pentru urgenţe.

Nemţenii care îşi rănesc ochii la sfârşit de săptămână trebuie să aştepte până lunea ca să-i vadă un specialist. Vasile Pavăl (53 de ani), din Piatra Neamţ, a ajuns sâmbătă în redacţia „Adevărul de Seară“, după ce a căutat zadarnic un oftalmolog. Bărbatul susţinea că are în ochi o aşchie de metal sau de piatră abrazivă.


„Joi după-amiază, tăiam o bucată de tablă în spatele blocului, cu polizorul electric. Un şpan sau o aşchie mi-a sărit în ochi, deşi aveam ochelari de protecţie. Iniţial nu m-am dus la spital. Mi-am spus că trece dacă îmi pun comprese cu apă rece. Însă vineri noapte m-a durut foarte tare şi am dat fuga la spital“, a relatat Pavăl.


Criză acută de medici

La cel mai mare spital din judeţ îl aştepta o surpriză. Singurul sfat al medicului pe care Pavăl l-a putut obţine a fost să aştepte până luni. „La Unitatea de Primire a Urgenţelor mi-au spus că nu există doctor de specialitate şi că nu au cum să mă consulte. Am fost trimis la cabinetele particulare, dar la acestea mi s-a spus că am nevoie de programare“, a spus Vasile Pavăl. Şefii Spitalului Judeţean de Urgenţe spun că n-au medici oftalmologi. „Din cei patru oftalmologi ai Spitalului Judeţean au mai rămas doi. Şefa de secţie, Denisa Căileanu, este în concediu de maternitate, iar un medic a plecat să muncească în Franţa.


Cei doi oftalmologi rămaşi se împart între Policlinică şi secţia din spital. Nu poate nimeni să-i oblige să facă şi de gardă pentru că nu este legal. O gardă pentru o anumită specialitate poate fi organizată când există cel puţin patru medici“,
a precizat medicul Sorin Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean. Nemţenii care vor să se trateze ar putea la fel de bine să caute ajutor la Iaşi sau în Bacău.


La cabinetele particulare din Piatra Neamţ lucrează tot cei doi medici ai spitalului. „Sunt în timpul lor liber şi pot să facă ce vor ei“, a încheiat doctorul Sorin Ciobanu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite