Caz unic în ţară cu un şofer şpăgar. Poliţişti recompensaţi doar cu diplome pentru integritate

0
0
policetarguneamt

Câţiva poliţişti din ţară, între care şi cadrele de la o structură rutieră, au fost recompensaţi, acordându-li-se diplome de integritate, pentru modul în care şi-au îndeplinit atribuţiile.

Festivitatea care a marcat 17 ani de la înfiinţarea Direcţiei Generale Anticorupţie a fost prilejul, pe data de 30 mai 2022, la sediul instituţiei din Bucureşti, pentru acordarea unor diplome de integritate cadrelor Ministerului Afacerilor Interne, care s-au remarcat în activitatea de demascare a faptelor penale din sfera a ceea ce numeşte „corupţie“. 

Într-un comunicat al DGA se arată că au fost acordate diplome de integritate angajaţilor care au denunţat fapte de corupţie. Printre nominalizaţi a fost „Compartimentul de Poliţie Rutieră Târgu Neamţ (IJP Neamţ), ai cărui angajaţi au depus într-o perioadă scurtă de timp un număr semnificativ de denunţuri şi au refuzat bani cu titlul de mită, pentru

a nu dispune măsuri cu privire la abaterile constatate“.

Felicitat a fost şi şeful Postului Poiana Blenchii Sălaj, Ştefan Lingurar. Acesta a refuzat 8.000 de euro, sumă promisă de o persoană depistată în trafic cu alcoolemie mare şi conducând fără permis de conducere. Acelaşi poliţist a refuzat 3.500 de lei de la un alt şofer, care era la volan deşi avea dreptul de conducere anulat şi alcoolemie peste limită. 

O diplomă de integritate i-a fost decernată unui angajat al Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Braşov, agent de poliţie Alexandru Ionuţ Chiriac, care şi-a anunţat superiorii după ce i s-au oferit 8.000 de lei, tot cu titlu de mită, pentru a „închide“ ochii, de către un tânăr care conducea o maşină sub influenţa alcoolului. Poliţistul nu este la primul denunţ. 

Cât despre cadrele Compartimentului de Poliţie Rutieră Târgu Neamţ, ele au avut parte de o situaţie, probabil, unică în ţară. În februarie 2021, membrii unui echipaj au depistat un şofer băut, care le-a oferit 500 de euro, pentru a nu întocmi dosar penal. Avea să se constate că, acelaşi conducător auto, în urmă cu un an, încercase manevra, tot pentru alcool, cu alţi doi poliţişti. Atunci era dispus să dea 400 de euro. 

„Toţi poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Târgu Neamt, respectiv comisar Cârjă Marius, agent şef principal Sava Gheorghe, agent şef adjunct Vasiliu Bogdan, agent şef adjunct Puşcaşu Valentin, agent şef adjunct Ferestrăoariu Bogdan, agent principal Tărnaucă Florin, agent Vicol Robert, agent principal Cârjă Narcis şi agent Miron Andrei, în cursul ultimilor doi ani au peste 16 denunţuri pentru dare de mită. Cinste lor!“, se preciza într-o postare de pe contul de Facebook al Sindicatului Europol. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

TIR scăpat de sub control pe un drum naţional, oprit într-o casă. A fost pericol de explozie

 

Soarta tristă a unui bătrân refugiat din Ucraina. A murit înainte să fie operat

Mai multe - Piatra Neamţ

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite