Cătălin Denciu, medicul-erou de la Neamţ, a fost detubat. Care este starea sa de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Cătălin Denciu, care a intrat în flăcări ca să-şi salveze pacienţii în timpul incendiului de la Spitalul Judeţean Neamţ, a fost detubat. Doctorul este internat la Bruxelles, unde a ajuns în urmă cu o lună, după incendiul de la secţia de Terapie Intensivă a spitalului din Piatra Neamţ, în urma căruia 10 oameni au murit.

Cătălin Denciu a fost internat a doua zi după incendiul de la Spitalul Judeţean Neamţ la Spitalul Militar „Regina Astrid” din capitala Belgiei cu arsuri pe 75% din suprafaţa corpului.

Medicii belgieni au reuşit să-i refacă piciorul drept, însă medicul Cătălin Denciu necesită mai multe intervenţii chirurgicale pentru arsurile de pe restul corpului. Arsurile sunt grave, pentru că, atunci când a intrat în secţia de terapie intensivă să-şi salveze pacienţii, echipamentul de protecţie cu care era îmbrăcat a luat foc. Deşi a fost detubat, încă nu a trecut de perioada critică, potrivit Digi24

Pentru fiecare intervenţie chirurgicală are loc o nouă intubare, din cauza durerilor puternice pe care acestea le provoacă. În prezent, medicul urmează şi şedinţe de kinetoterapie.

   

Soţia lui îi este alături în Belgia şi îl poate vizita aproape zilnic. 

Medicul Cătălin Denciu va mai rămâne în spitalul din Bruxelles cel puţin până la finalul anului. 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite