„Când o să stai în perfuzii, să ştii că-s de la mine“. Cât l-a costat pe un interlop celebru ameninţarea adresată unui poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan Mararu a primit sentinţa în procesul în care a fost judecat pentru ultraj după ce, în urmă cu trei ani, a ameninţat un agent de circulaţie care îl oprise în trafic.

Bogdan Anton Mararu a fost condamnat de Judecătoria Piatra Neamţ într-un dosar de ultraj înregistrat în urmă cu trei ani. Conform sentinţei date marţi, 15 decembrie, de magistraţii nemşeni, fratele interlopului împuşcat în 2010 în Cafe Latino de Cristian Chilat va trebui să execute 3 ani şi 4 luni de închisoare. 

Pentru infracţiunea de ultraj, judecătorii i-au aplicat o pedeapsă de 4 luni cu suspendare, dar aceasta s-a cumulat cu o altă condamnare de 3 ani de detenţie pe care Bogdan Mararu o avea de executat din 2006 pentru infracţiuni la regimul vamal, rezultând astfel 3 ani şi 4 luni cu executare.

Decizia dată de prima instanţă nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs. 

Bogdan Mararu se află în prezent în penitenciar, fiind condamnat la 15 ani de închisoare, tot în primă instanţă, de Tribunalul Bucureşti în dosarul atentatului din Vitan (2011). Fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu au fost găsiţi vinovaţi că l-au angajat pe basarabeanul Vitalie Proca să-l lichideze pe Puiu Mironescu, un alt interlop din Piatra Neamţ cu care erau în conflict. O decizie definitivă în acest dosar se va lua la începutul anului 2016. 

Ameninţare în stil mafiot 

Dosarul de ultraj a fost deschis pe numele lui Bogdan Mararu după ce, pe 27 decembrie 2012, acesta l-a ameninţat pe un poliţist de la Circulaţie. În acea zi, Mararu a fost depistat de radarul unei maşini de poliţie circulând pe DN 15, cu 75 de km/h, pe raza comunei Dumbrava Roşie, de lângă Piatra Neamţ. 

Cum sectorul de drum era reglementat cu limitare de viteză la 50 km/h, agentul şef aflat în maşina de poliţie l-a tras pe dreapta pe Mararu şi i-a adus la cunoştinţă că a încălcat legea. După ce a completat procesul verbal prin care şoferul a fost sancţionat cu 4 puncte amendă şi 3 penalizare, poliţistul rutier a revenit la maşină pentru a-i înmâna documentele. 

În acel moment, Bogdan Mararu s-a lansat în ameninţări asupra poliţistului. 

 „Când o să stai în perfuzii, să ştii că-s de la mine“, i-a spus interlopul agentului şef. 

Discuţia a fost înregistrată cu ajutorul telefonului mobil de către omul legii, care îl mai sancţionase în trecut pe Mararu pentru diferite abateri la regimul circulaţiei. De altfel, acesta a fost şi motivul pentru care agentul şef  se aştepta la o reacţie violentă şi a pornit aplicaţia de înregistrare de la telefonul mobil, apoi a sesizat organelle de cercetare. 

Pe aceeaşi temă: 

Cine este Bogdan Mararu, temutul interlop din Piatra Neamţ, vizat de atentatul cu bombă dejucat de DIICOT

Atacul armat din Vitan. Asasinul plătit Vitalie Proca a fost extrădat în România

Sentinţe în dosarul „Bombă la Mararu”: 68 de ani de puşcărie pentru atentatul terorist. Mironescu, interzis în Piatra Neamţ 5 ani după eliberare

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite