Bucuria unui tânăr după 13 ani în care nu şi-a simţit picioarele: „Îmi place că simt durerea, înseamnă că muşchii reacţionează”

0
0
Răzvan Nechita a început exerciţiile de recuperare la bicicleta electrică FOTO: facebook
Răzvan Nechita a început exerciţiile de recuperare la bicicleta electrică FOTO: facebook

Răzvan Nechita, un tânăr din Bicaz care suferă de 13 ani din cauza unui accident stupid, speră se se recupereze după ce a început exerciţiile de recuperare. Cititorii adevarul.ro au făcut posibilă achiziţionarea unui echipament medical la care Răzvan lucrează acum pentru însănătoşire.

Răzvan Nechita, un tânăr în vârstă de 28 de ani, din Neamţ, nu-şi mai simte picioarele în urma unui accident suferit în timp ce era la scăldat în apele lacului de la Bicaz. Tragica întâmplare care i-a schimbat cursul vieţii a avut loc în urmă cu 13 ani şi jumătate, pe 20 iulie 2002, atunci când tânărul din localitatea Potoci, situată în vecinătatea lacului Izvorul Muntelui, a mers la scăldat cu prietenii. 

„Era chiar ziua mamei, o duminică, şi plecasem spre biserică la slujbă. Eram în vacanţa de vară, terminasem clasa a VIII-a. Pe drum m-am întâlnit însă cu câţiva prieteni care mergeau la scăldat şi m-au invitat să merg şi eu. Locul era pe malul lacului, într-un golfuleţ unde apa era mai scăzută”, povesteşte Răzvan. 

Răzvan îşi aminteşte că în iureşul jocului, săreau unul după altul în apa care atunci era foarte tulbure. 

„Nu am verificat adâncimea şi când am sărit m-am lovit cu capul şi cu clavicula de o cioată de pe fund. Cumva poate că am avut noroc, pentru că, spărgându-mi capul, apa s-a înroşit de la sânge, iar băieţii au sărit şi m-au scos pe mal. Prima întrebare a fost <unde-mi sunt picioarele?> pentru că nu le simţeam”, spune tânărul. 

Cu fracturi la coloana cervicală şi la claviculă, pentru Răzvan a început calvarul spitalelor: Piatra Neamţ, Iaşi, Târgu Mureş...Şase luni de chin în care medicii nu şi-au dat seama decât târziu cât de gravă era accidentarea. 

Şi-a cumpărat o bicicletă electrică din ajutorul cititorilor

Drama tânărului din Neamţ i-a sensibilizat pe cititorii adevarul.ro care au aflat de Răzvan din articolul publicat în prima zi a anului 2016. Pe parcursul lunii ianuarie, băiatul a fost susţinut de oamenii care au vrut să-l ajute să-şi împlinească visul de a putea merge din nou. Astfel, el a putut să strângă banii necesari pentru a-şi achiziţiona un echipament medical care îl ajută la recupare.   

„Am primit bicicleta electrică la sfârşitul lunii ianuarie. A costat 1000 de euro, exact atâţia bani câţi s-au adunat”, a spus Răzvan.

razvan

Tânărul a început să facă exerciţii, însă recuperarea este o chestiune de durată. 

„Recuperarea cu bicicleta electrică merge încet pentru că nu pot face zilnic aceste exerciţii. Am o escară ce îmi dă bătăi de cap şi trebuie operată, dar când fac la bicicletă 2-3 ore am nişte dureri de picioare, toate grupele de muşchi mă dor”, a descris tânărul procesul de recuperare medicală. Dacă reuşeşte să mai adune câteva sute de euro, Răzvan îşi poate comanda şi un accesoriu pentru muşchii de la mâini pe care îi menţine tonifiaţi cu ganterele. 

„Îmi place că am aceste dureri, înseamnă că muşchii reacţionează”

Pentru tânărul din Potoci anul a început cu speranţe că vor veni şi zile bune. O asistentă a contactat un medic specialist din Viena căruia i-a prezentat cazul, iar veştile au fost încurajatoare. Marea problemă o reprezintă însă costurile unei intervenţii care, cumulate cu deplasarea şi cazarea în capitala Austriei se ridică la circa 15.000 de euro. 

„Suma e prea mare, familia mea nu-şi permite astfel de costuri, iar gradul de reuşită variază de la 50, la 70%, în funcţie de complexitatea cazului. Dacă intervenţia se făcea repede, după accident şansele de reuşită erau mult mai mari”, spune Răzvan.

Cei care vor să îl ajute pe tânărul din Neamţ îl pot contacta pe pagina comunităţii Ajutaţi-l pe Răzvan, pe mail la adresa razvan_nechita2000@yahoo.com sau pe contul său de facebook.

Mai multe - Piatra Neamţ

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite