Berbecuţi la proţap, oferta pensiunilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii sunt tentaţi în mini-vacanţa de Înviere cu grătare, spaţii de joacă pentru copii şi padocuri pentru animale de companie. Proprietarii de pensiuni au preferat să ofere mai multe servicii incluse în acelaşi preţ de anul trecut decât să reducă tarifele.

Ofertele sunt care de care mai ingenioase. Dacă anii trecuţi, turiştii primeau doar cazare şi cina, acum pachetul de servicii s-a mărit considerabil. Internetul şi televiziunea prin cablu, ori băile cu dotări moderne sunt deja banalităţi.

Proprietarii se gândesc acum să speculeze şi spaţiul din exteriorul pensiunilor. „La noi pot veni şi cu animalele de companie pentru că avem curtea largă şi sunt padocuri pentru ele, iar copiii au un loc de joacă numai al lor. Avem şi locuri de parcare pentru turişti, iar cei care vor să stea în aer liber pot să facă şi un grătar în spatele pensiunii“, îşi laudă „marfa“ Toader Avram, proprietarul unei pensiuni din Durău.

Petreceri şi delicatese

Unii vor să ia ochii turiştilor cu petreceri-surpriză, dar şi delicatese culinare pregătite chiar sub ochii lor. „Dacă până la slujba de Înviere oamenii ţin post şi nu se distrează, ne-am gândit că în zilele de Paşte le-am putea oferi câteva ocazii de a se simţi bine. Avem tot felul de petreceri cu tematică, iar cei care vor să se bucure şi de vremea frumoasă sunt invitaţii noştri la un berbec la proţap, pe care-l vom prepara alături de ei în curtea pensiunii“, promite Alina Timofte, administrator al unei pensiuni de pe Ceahlău.

Preţurile variază în funcţie de numărul de margarete şi de perioadă. Dacă preţul unei camere duble într-o pensiune de două stele este de 60 de lei / zi, în cele de patru stele, unde turiştilor li se vor face toate mofturile, cele trei zile de Paşte ajung şi la 600 de lei pentru o persoană. „Nu ne permitem să scădem din preţuri pentru că nu ne acoperim costurile, dar am încercat să ne diversificăm oferta pentru a ne atrage clienţii. Avem deja rezervări, dar mai sunt şi locuri libere“, a precizat Toader Avram.

Pentru turiştii care vor să facă economie şi să aducă totul de acasă există şi posibilitatea închirierii integrale a cabanelor sau a pensiunilor. „Îmi convine mai mult această variantă pentru că ne adunăm mai mulţi prieteni şi facem cheta. Fiecare aduce de acasă ce vrea şi nici nu deranjăm pe nimeni. Avem tot ce ne trebuie şi nu ne bate nimeni la cap“, a spus hotărât Andrei Nistor, de 19 ani.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite