Afacerile președintelui CJ Neamț au intrat în atenția ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul de Neamț a solicitat Agenției Naționale de Integritate să se pronunțe cu privire la incompatibilitatea sau conflictul de interese în care s-ar afla Vasile Pruteanu. Șeful Consiliului Județean este acuzat că a încheiat contracte comerciale cu unităţi sau instituţii din subordinea instituției pe care o conduce, prin intermediul firmei administrate de fiica sa.

Informațiile legate de contractele încheiate de șeful județului au fost sesizate atât în presă, cât și printr-o adresă oficială trimisă prefectului de un grup de consilieri județeni.

Banii publici se opresc la familia şefului de judeţ Neamţ

Aceștia au reclamat starea de incompatibilitate în care s-ar afla preşedintele Vasile Pruteanu, deoarece, prin fiica sa, administrator la o societate cu profil farmaceutic, a încheiat contracte comerciale de furnizare de medicamente şi materiale sanitare cu unităţi sau instituţii din subordinea sau de sub autoritatea consiliului judeţean.

Juriștii Prefecturii nu au fost convinși de justificările primite de la Consiliul Județean și au efectuat verificări suplimentare în cursul lunii septembrie.

Rezultatul cercetărilor, dar şi normele legale contradictorii referitoare la incompatibilităţi şi conflicte de interese au determinat unele poziţii divergente între specialiştii din instituţia prefectului care, în final, au recomandat sesizarea Agenţiei Naţionale de Integritate", se arată în comunicatul emis de prefectul Mihai Archip.

Prin adresa nr. 13859 din 14 octombrie 2011, prefectul de Neamț a transmis către ANI dosarul de cercetare. Instituția urmează să confirme, sau nu, dacă în cazul respectiv este vorba de incompatibilitate, ori conflict de interese.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite