Actorul Ștefan Radof trebuia să joace peste o săptămână pentru spectatorii din Piatra Neamț

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Radof alături de echipa din piesa „Nimeni nu-i perfect“
Ştefan Radof alături de echipa din piesa „Nimeni nu-i perfect“

Maestrul făcea parte din distribuția comediei „Nimeni nu-i perfect" programată miercuri, 3 aprilie, la Casa de Cultură. Actorul Ștefan Radof a debutat în cariera artistică pe scena Teatrului Tineretului din Piatra Neamț.

Actorul Ştefan Radof a murit miercuri dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde era internat de marţi seară, la secţia de Terapie Intensivă, din cauza mai multor suferinţe cronice.

Peste câteva zile, pietrenii urmau să-l întâlnească pe artist în spectacolul „Nimeni nu-i perfect", montat de Radu Beligan, după un text de Simon Williams. Piesa este pe afișul Casei de Cultură pentru ziua de miercuri, 3 aprilie, de la ora 19.00.  

Ștefan Radof și-a început cariera artistică la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, imediat după absolivrea institutului de teatru în anul 1964. După un an de activitate pe scena TT-ului pietrean, Ștefan Radof a devenit actor al Teatrului Nottara.

„Teatrul Tineretului, prin întreaga sa echipă, îşi exprimă regretul şi tristeţea pentru trecerea la cele veşnice a marelui actor Ştefan Radof, care şi-a început cariera artistică în acest teatru. Prima piesă în care a jucat la Teatrul Tineretului a fost „Căsătorie silită" de Molière, în regia lui Gabriel Negri, a cărei premieră a avut loc pe 19 august 1964", se arată într-un comunicat al Teatrului Tineretului.

În decurs de un an cât a activat la teatrul din Piatra Neamț, actorul a mai performat în piesele „Fii cuminte, Cristofor!" de Aurel Baranga, în regia lui Cornel Todea (premiera: 12 decembrie 1964), „Mizerie şi nobleţe" de Eduardo Scarpetta, în regia lui Cornel Todea (premiera: 13 decembrie 1964) și „Staţia de autobuz" de William Inge, regia Ion Cojar (premiera 22 aprilie 1965).

Rămâi pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite