Accident grav la bâlciul din Roman: o tânără însărcinată și un copil au fost aruncați din carusel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci persoane se aflau în utilajul tip „Sky Lift" care s-a defectat în timp ce se rotea cu viteză. Bancheta pe care stăteau cei doi s-a desprins și a căzut de la înălțime. Din balans, 10 banchete s-au lovit de un stâlp de iluminat situat la jumătate de metru de platforma echipamentului.

Accidentul s-a petrecut sâmbătă, 4 august, în timpul „Bâlciului Anual" organizat în municipiul Roman. În jurul orei 14.50, Poliția a fost sesizată că două persoane au suferit vătămări corporale în urma defecțiunii de la un utilaj de agrement pentru adulți tip „Sky Lift"

„În timpul funcționării echipamentului s-a produs o avarie la sistemul care angrena rotația. Defecțiunea a dus la câteva șocuri de oprire- pornire, ce au generat o rotație anormală, producând balansarea scaunelor spre exterior. Astfel, s-a depășit traiectoria normal, iar scaunele s-au lovit de un stâlp de iluminat public, amplasat la o distanță de 0,6 metri de platforma echipamentului", a spus subcomisarul Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

În urma impactului a rezultat avarierea ușoară a 10 banchete. Una dintre acestea s-a desprins de pe carcasa exterioară și a căzut pe sol. Impactul a dus la accidentarea a două persoane, A. Maria, o tânără de 22 de ani, din comuna Ion Creangă, însărcinată în luna a doua, și un copil de 9 ani, din Roman. Ambii au fost transportați la Spitalul municipal, însă doar tânăra a rămas internată, sub supraveghere medicală.

În momentul producerii incidentului, echipamentul era ocupat de cinci clienți, însă alte persoane nu au mai solicitat acordarea de îngrijiri medicale.

Dosar penal pentru vătămare din culpă

Despre accident au fost sesizați și comisarii OPC, respectiv inspectorii ISCIR Bacău, care și-au trimis reprezentanți la fața locului.

Polițiștii au întocmit dosar penal penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Cercetările îi vizează pe Petru Potoceanu (48 de ani), din Piatra Neamț, administratorul echipamentului și pe Alin Timofte (29 de ani), din comuna Ruginoasa, muncitorul care manevra utilajul.

La finalizarea cercetărilor se va propune soluția legală prin Parchet.

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite