Voluntari de pe toate continentele vin la Oradea să construiască cămine pentru orfani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O familie care a avut în grijă 16 orfani va primi o casă datorită muncii depuse de aceşti tineri străini. În număr de 100, voluntarii care vin în Bihor reprezintă cea mai mare echipă de mobilizată vreodată de o singură companie.

Una dintre cele mai importante companii producătoare de electrocasnice din lume  a trimis în Bihor 100 de voluntari din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.  Aceasta este cea mai mare echipă de voluntari mobilizată vreodată de o companie. „Munca alături de Habitat este o modalitate perfectă pentru o companie de a reda ceva înapoi comunităţii”, a spus Bracken Darrell, preşedintele companiei care trimite voluntari. „Angajaţii noştri vor construi case alături de viitorii beneficiari de locuinţe Habitat pentru a sărbători, pentru a sprijini acolo unde este nevoie şi pentru a fi de folos comunităţii prin munca noastră”, a mai spus Darrell. Voluntarii cred că experienţa pe un şantier le va fi utilă şi lor în viaţa de zi cu zi.

O familie numeroasă

„Este prima dată când particip la o astfel de acţiune. Am aflat despre acest parteneriat cu Habitat Beiuş de colegii care au fost anul trecut. Ei m-au convins că o astfel de experienţă este utilă pentru că înveţi tot ce trebuie să ştii despre construcţia unei case”, a spus şi David, unul dintre voluntari. Voluntarii vor construi o casă alături de o familie alcătuită din 11 membri, doi părinţi care cresc pe lângă cei doi copii ai lor şi pe şapte orfani adoptaţi în urmă cu peste 15 ani. Mircea Ţoca împreună cu soţia sa Lidia s-au decis acum 18 ani să-i ajute pe orfanii fundaţiei Căminul Felix. Ei s-au mutat în una din cele 16 case ale Căminului Felix şi au primit în grijă 16 copii orfani. 

„Întâi am fost tatăl şi mama lor, apoi s-au născut şi cei doi copii ai noştri. Aproape 18 ani am trăit împreună ca o adevarată familie”, a spus Mircea Ţoca. „Dar copiii s-au transformat în adulţi şi opt dintre ei deja s-au căsătorit sau s-au mutat mai aproape de serviciu. Acum mai avem doar opt copii, doi sunt studenţi şi şase sunt elevi”, a mai spus Ţoca. Din acest motiv, familia a hotărât să părăsească casa Fundaţiie Felix pentru a lăsa altă familie numeroasă să se bucure de un spaţiu mare. Familia are nevoie de o casă de tranzit până când vor creşte şi ceilalţi copii. „Vom munci alături de voluntari pentru a termina această casă”, a încheiat tatăl.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite