VIDEO Un fugar urmărit în trafic a izbit maşina Poliţiei: doi subofiţeri au fost răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa foto/video: George Caba, Grupul Facebook Info Trafic
sursa foto/video: George Caba, Grupul Facebook Info Trafic

Doi poliţişti din Bihor au fost răniţi, marţi noaptea, în timp ce urmăreau un fugar în trafic, pe DN79, în localitatea Inand. Tânărul nu avea permis şi, încercând să scape de barajul de pe şosea, a întors, izbind autospeciala poliţiştilor.

Doi poliţişti din Bihor au fost răniţi, în noaptea de marţi spre miercuri, pe DN 79, în timp ce încercau să oprească în trafic un fugar cu Audi care nu oprise la semnalul lor. 

Tânărul nu avea permis de conducere şi a încercat să scape dar în localitatea Inand a fost aşteptat de un baraj al Poliţiei Rutiere motiv pentru care a întors, lovindu-se de maşina care îl urmărea. 

"Cei doi agenţi de poliţie au fost răniţi uşor. Şoferul este audiat în prezent la sediul Poliţiei Rutiere", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisar Alina Dinu, care urmează să transmită un comunicat de presă cu amănunte despre caz. 

Cei doi poliţişti, de 42 respectiv 28 ani au fost transportaţi la Unitatea de primire a Urgenţelor din Spitalul clinic judeţean Oradea. "Poliţistul de 42 ani avea traumatism cranio cerebral şi contuzie toracică iar cel de 28 ani, contuzie antebraţ stâng şi genunchi drept", a declarat purtătorul de cuvânt al UPU Bihor, dr. Alexandru Mateoc, precizând că leziunile celor două victime nu a necesitat internarea acestora în spital.

Sursa FOTO: George Caba/Grup Facebook Info trafic Bihor 

Într-un comunicat transmis, miercuri, Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Bihor informează că cei doi poliţişti răniţi sunt agenţi de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Salonta care au vrut să-l pe şofer, un tânăr de 23 ani din Talpoş, pentru un control de rutină, în Salonta.

"Poliţiştii salontani au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire a autoturismului, însă conducătorul acestuia nu a oprit şi şi-a continuat deplasarea pe DN 79,înspre Cefa. Pentru oprirea acestuia în trafic, poliţiştii salontani au solicitat sprijinul poliţiştilor Secţiei nr.9 de Poliţie Rurală Cefa, care s-au deplasat cu operativitate pe DN 79, în localitatea Inand, unde au efectuat un microfiltru", se spune în comunicat.

La vederea filtrului instituit de poliţişti în trafic, tânărul a întors autoturismul înspre Salonta şi, în afara localităţii Inand, pentru a evita autospeciala Poliţiei Municipiului Salonta, care avea în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, a efectuat un viraj înspre stânga, izbindu-se frontal de autospeciala care îl urmărea. 

"În urma accidentului rutier, atât poliţistul care conducea autospeciala, un bărbat de 28 de ani, din Salonta, cât şi colegul său, un alt poliţist salontan de 42 de ani, au suferit leziuni uşoare, pentru îngrijirea cărora nu s-a impus internarea în spital. Ambii se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza Municipiului Salonta. De asemenea, autospeciala de poliţie a suferit diverse avarii", se arată în informare. 

ÎÎn urma cercetărilor s-a stabilit că tânărul de 23 de ani din Talpoş nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Acesta este anchetat acum pentru vătămare corporală din culpă şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. 

"Suspectul a fost condus la sediul Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor în vederea audierii, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun", se mai precizează în comunicat. 

image
OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite