VIDEO Mii de oameni, la mitingul pentru familia tradiţională: „Homosexualitatea este una dintre armele celui rău pentru distrugerea rasei umane“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de oameni s-au adunat în Piaţa Unirii din Oradea, la îndemnul Coaliţiei pentru Familie. Aceştia solicită organizarea unui referendum pentru modificarea Constituţiei, astfel încât căsătoria să fie definită ca fiind uniunea dintre un bărbat şi o femeie.

Peste 2.000 de persoane, de toate vârstele, sunt prezente în Piaţa Unirii din Oradea pentru a susţine familia tradiţională, întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Mulţi dintre ei poartă pancarte sau afişe care conţin mesaje de susţine a familiei tradiţionale. În mulţime se poate zări steagul Americii, dar şi cel al României.
Manifestarea a început cu rugăciunea "Tatăl nostru", după care s-a cântat Imnul national al României.

Daniel Burtic, profesor la Universitatea Emanuel şi unul dintre organizatori, le-a transmis participanţilor că manifestarea se doreste una paşnică.

"Homosexualitatea este una dintre armele celui rău pentru distrugerea rasei umane. Homosexualitatea este o problemă de siguranţă naţională", a spus unul dintre vorbitori.

Evenimentul se doreşte a fi un mesaj către conducătorii ţării pentru continuarea demersului coaliţiei privind definiţia constituţională a căsătoriei.

"Cu ajutorul lui Dumnezeu, în luna aprilie va fi votată, în plenul Senatului, Legea de revizuire a Constituţiei, articolul 48, alineatul 1, care va prevedea că definiţia căsătoriei este uniunea liberă dintre un bărbat şi o femeie. Aşteptăm votul definitiv de la Senat, probabil, la sfârşitul lunii aprilie", a precizat Mihai Gheorghiu, preşedintele Coaliţiei pentru Familie

Potrivit acestuia, adunarea publică este organizată pentru "a proclama valorile vieţii şi ale familiei", iar marşul pentru viaţă ce va urma a devenit "tradiţional", pentru ziua de 24 martie, în oraşe din România şi Republica Moldova.

Imagine indisponibilă

"Este totodată manifestarea speranţei noastre şi mesajul către conducătorii ţării pentru continuarea demersului nostru privind definiţia constituţională a căsătoriei", a subliniat Gheorghiu.

Coaliţia pentru Familie, susţinută de toate cultele creştine din România, a organizat şi un Marş pentru Viaţă care s-a derulat pe traseul: Piaţa Unirii - Catedrala Ortodoxă Învierea Domnului (unde va a fost o oprire de 15 minute) - Centrul civic - Calea Clujului - Piaţa Tineretului, urmat fiind de o adunare publică în Piaţa Unirii din Oradea.

Imagine indisponibilă

La evenimentul organizat în urmă cu un an au participat peste 5.000 de bihoreni, oficialităţi, parlamentari, cei patru episcopi de Oradea, Sofronie Drincec - ortodox, Virgil Bercea - greco-catolic, Bocskei Laszlo - romano-catolic, Csuri Istvan - reformat, liderii comunităţilor penticostală, baptistă şi adventistă, călugări şi maici.

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite