VIDEO Impozite majorate cu 500% într-un oraş din România. Cum explică primarul această creştere

0
0

Impozite majorate cu 500% pentru orădenii care deţin imobile sau terenuri  neîntreţinute, sau cu 50% mai mari pentru cei care au spaţii comerciale nefolosite în zona centrală.

Hotărârile au fost votate în consiliul local şi urmează să intre în aplicare anul viitor.

”Sunt 50 de imobile pentru care se suspendă supraimpozitarea întrucât proprietarii, plătind taxe mărite anii trecuţi, au obţinut autorizaţii de construire şi au anunţat începerea lucrărilor. Dacă le termină în termenul asumat, intră pe partea de facilităţi şi primesc scutire de impozit pe cinci ani”, spune primarul Ilie Bolojan

Impozite majorate cu 500%

Acesta insistă că, prin aceste măsuri nu se urmăreşte adunarea de fonduri la bugetul local ci schimbarea atitudinii şi determinarea unui comportament. Totuşi, nici sumele pe care le va încasa Primăria din suprataxare nu sunt neglijabile.

Mai cu seamă că aceşti 500% se aplică, peste cei 20% – creşterea de impozit aplicată tuturor proprietăţilor. Mai sunt şi cazurile speciale unde cei 500% vin la pachet cu încă 50%, în cazul clădirilor centrale în care sunt spaţii comerciale nefolosite.

500% este pragul maxim pe care Codul Fiscal permite administraţiilor locale să-l aplice clădirilor neîngrijite.
Finanţiştii Primăriei au găsit că 3.000 de case sunt racordate la sistemul de alimentare cu app dar nu sunt legate la canalizare. Compania de Apă Oradea le-a trimis somaţii proprietarilor şi 600 dintre ei s-au prezentat să îşi facă formele pentru branşarea la canalizare.

Mai multe - Oradea

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite