VIDEO Corul Fiat Lux, la Românii au Talent. "Sârba tot pe loc" i-a trimis în etapa următoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corul Fiat Lux

Corul de cameră Fiat Lux, în traducere din limba latină "Să fie lumină"! a reuşit să impresioneze juriul de la concursul “Românii au talent”.  Astfe,  grupul s-a calificat în etapa următoare după ce a primit trei de “DA” din partea juraţilor.

Corul de cameră Fiat Lux este format din copii şi tineri de la Liceul Greco Catolic “Iuliu Maniu”, Colegiul Naţional “Emanuil Gojdu”, Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Liceul de Artă - secţia arhitectură şi studenţi. La preselecţiile concursului Românii au talent, pe scena Teatrului Regina Maria au urcat 12 tineri cu vârste cuprinse între 12 şi 22 de ani. Chiar de la apariţia pe scenă, juriul a fost încântat de costumaţia membrilor corului.

Dirijaţi de Antonia Monica Nica, aceştia au prezentat  un moment muzical deosebit. Astfel, au interpretat  cântecul “Sârba tot pe loc”. Nu a fost doar o interpretare simplă, ci una cu o coregrafie bine pusă la punct , o coregrafie plină de mişcare.
“Sunteţi un cor adevărat, lucraţi foarte bine împreună”, le-a spus Mihai Petre, la finalul reprezentaţiei.
Andi Moisescu, Andra şi Mihai Petre i-au răsplătiti cu câte un “DA” , orădenii calificându-se în etapa următoare.

În cei opt ani de existenţă, membrii corului Fiat Lux susţinut diferite concerte la diferite evenimente: Concerte organizate de diferite biserici din Oradea, Catedrala Greco-Catolică Sfântul Nicolae, Parohia Greco-Catolică Sfânta Treime, Catedrala Ortodoxa, Biserica baptistă Emanuel, Biserica Penticostală Betel, Maranatha, Betania, Parohia Romano-Catolică Sfântul Ladislau, Parohia Reformantă Velenţa şi alte biserici. Nu au lipsit nici participările la concursuri internaţionale de unde s-au întors cu premii.  “Credem că muzica se poate trăi cu adevărat doar acolo unde sunt prezente şi valorile morale ale omului”, susţin membrii corului Fiat Lux.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite