VIDEO Asistentă medicală filmată fumând în ambulanţă. Înregistrarea a fost făcută pe ascuns chiar de către şofer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O asistentă medicală din Bihor a ajuns vedetă pe internet după ce o filmare în care apare fumând într-o autospecială a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor a fost făcută publică. Managerul unităţii susţine că femeia este în concediu medical "şi nu e sigur că poate fi sancţionată".

Asistenta, Simona Pop, lucrează la substaţia din comuna Suplacu de Barcău, arondată Staţiei din Marghita a Serviciului de Ambulanţă a Judeţului Bihor iar în înregistrarea făcută publică este filmată în timpul programului de lucru, fumând în cabina unei autospeciale, bând Cola şi ştergându-se la gură cu satisfacţie, maşina având semnalele luminoase şi audio pornite, semn că erau în misiune. 

Înregistrarea a fost realizată chiar de ambulanţierul de la volan, Ioan Mierluţ, care apoi l-a trimis şefilor, declanşând un scandal în cadrul SAJ Bihor. Managerul SAJ Bihor, dr. Liciniu Venter, a declarat, pentru Adevarul.ro, că între cei doi angajaţi de la Suplacu de Barcău există un o relaţie de ostilitate.

„Între cei doi colegi există o problemă, doamna asistentă a cerut să facă echipă cu alt ambulanţier li i s-a respins cererea. Apoi, ambulanţierul a venit şi ne-a spus că are o filmare cu ea. Noi i-am spus să o aducă, dacă într-adevăr a încălcat proceduri, să vedem despre ce e vorba şi să răspundă", a explicat Venter.

Filmuleţul a şi ajuns la Oradea, "în ancheta" conducerii SAJ Bihor, dr. Venter, asistentul şef Gencsi Ladislau şi directorul medical, dr. Tiberiu Bondar, încercând să afle când anume a fost realizată filmarea, aşa încât să poată lua măsuri de sancţionare.

„Se face o verificare şi se vor dispune sancţiunim avertisment, o reducere a salariului. A fumat în cabina şoferului, nu în cabinetul medical. Oricum este interzis prin lege să fumezi în maşinile de serviciu. Dar să vedem dacă putem aplica o sancţiune. Conform Codului muncii, dacă au trecut mai mult de 6 luni de la săvârşirea unei abateri disciplinare, angajatul nu mai poate fi cercetat şi sancţionat disciplinar”, explică managerul SAJ Bihor.

Pe de altă parte, tot Venter susţine că femeia a fost atenţionată deja să nu mai fumeze în ambulanţă, iar de atunci aceasta s-a abţinut. "Acum e în concediu medical, dar când revine, va lucra cu acelaşi ambulanţier, pentru că niciun alt ambulanţier de acolo nu doreşte să lucreze cu asistenta respectivă şi nicio asistentă cu ambulanţierul respectiv. Deci vor rămânje în aceeaşi echipă", zice el. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite