Victimele accidentelor rutiere vor fi comemorate la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lampioanele vor fi lansate în memoria victimelor FOTO Adevărul
Lampioanele vor fi lansate în memoria victimelor FOTO Adevărul

Vicitmele accidentelor rutiere vor fi comemorate la Oradea. În amintirea lor se vor ridica la cer zeci de lampioane şi în acelaşi timp vor fi aprinse candele.

Asociaţia Română pentru Protejarea si Respectarea Drepturilor Victimelor din Evenimente Rutiere (A.R.V.E.R.) în parteneriat cu Primăria Oradea şi cu poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei ai Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul I.P.J. Bihor, vor organiza ceremonia de comemorare a victimelor accidentelor rutiere, un omagiu adus persoanelor care şi-au pierdut viaţa pe şoselele din România.

Ceremonia va fi marcată prin aprinderea de candele şi de lansarea a câteva zeci de lampioane zburătoare care simbolizează ridicarea la cer a sufletelor pierdute în accidente rutiere, urmat de un moment de reculegere în amintirea acestor suflete.

Ceremonia are drept scop atragerea atenţiei populaţiei asupra numărului mare de accidente rutiere, precum şi a consecinţelor acestora, fiind lăsaţi în urma acestor evenimente numeroase familii suferinde.

În cadrul ceremoniei vor fi omagiate şi personalităţi precum Doina  şi Ion Aldea Teodorovici, Grigore Vieru, muzicienii Laura Stoica şi Teo Peter sau regizorul Cristian Nemeşcu dar  şi victime în tragediile rutiere de la Zăbrani – Arad, Timişul de Sus, Bucureşti - Floreasca, Scânteia, Tulcea şi alte asemenea evenimente tragice.
 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite