UPDATE Patru bărbaţi suspectaţi de omor reţinuţi de poliţiştii orădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru bărbaţi suspectaţi de uciderea unei vârstnice de 86 de ani au fost reţinuţi ieri de către poliţiştii bihoreni.  Astăzi au fost audiaţi şi prezentanţi magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

UPDATE Ora 17.30 Cei patru acuzaţi au primit mandate de arestare de 29 de zile pentru omor calificat şi tâlhărie.Bărbaţii au fost reţinuţi în urma unei ample acţiuni desfăşurată de poliţişti din Marghita, Săcuieni, Oradea, mascaţi şi alte forţe de intervenţie. Au fost efectuate patru percheziţii imobiliare şi o percheziţie la un autoturism. În urma acestor percheziţii au fost conduşi la sediul Poliţiei din Marghita zece suspecţi, dintre care în urma audierilor au fost reţinuţi patru bărbaţi, care au fost suspectaţi de uciderea octogenarei. Au fost găsite bijuteriile furate de la bătrână, iar ucigaşii şi-au recunoscut fapta şi în acelaşi timp au declarat că o urmăriseră pe aceasta înainte de a acţiona.

Lazăr Gyula, în vârstă de 26 ani, Ieremiaş Şandor,  în vârstă de 35 ani, Balazs Ludovic, în vârstă de 35 de ani, toţi din Săcueni şi Radocz Istvan, în vârstă de 52 ani, cetăţean maghiar, din Bihartorda, sunt urmăriţi penal, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru crima de la Marghita. Cei patru sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu, tâlhărie şi omor deosebit de grav. "În noaptea de 21 spre 22 mai 2011 au pătruns în locuinţa victimei Durko Iolan, din Marghita, prin escaladarea gardului şi acoperişului prin dislocarea unor ţigle ajungând în bucătărie unde au surprins-o şi ucis-o prin sugrumare şi alte violenţe, loviri cu pumnul ori corpuri contondente),după care şi-a însuşit bijuteriile din aur purtate de aceasta, cerceii, verigheta şi 2 inele", a declarat procurorul Dorel Moţiu. Cei patru au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 ore şi prezentaţi magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite