Universitatea îşi spală reputaţia cu taxe mici, promovându-se în fața liceenilor bihoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zguduită de scandalul diplomelor false, „Sorbonica” se „scuză” cu şcoala ieftină. Sute de liceeni din tot judeţul au venit astăzi la Oradea, pentru a pune sub lupă oferta universităţii, la un târg de ofertă educaţională.

Cele 18 facultăţi din portofoliul Universităţii Oradea au fost promovate astăzi liceenilor şi absolvenţilor din întreg judeţul, printr-un târg de ofertă educaţională, desfăşurat în sala de jocuri sportive a universităţii. „Elevii au avut ocazia să afle tot ce este important de ştiut, despre ce înseamnă să studiezi la Oradea”, a spus Olimpia Popoviciu, purtător de cuvânt la Universitatea din Oradea (UO).

Deşi promit reduceri de preţuri la taxele de şcolarizare, şefii universităţii încă nu se pot pronunţa asupra unor sume concrete. „Taxele de şcolarizare se discută luni, în şedinţă de senat. Proiectul presupune ajustări de cel mult cinci la sută”, a spus Popoviciu, cu precizarea că taxele de anul acesta sunt cuprinse între 1.600 şi 5.000 de lei, pe an. 

Pentru tineri modeşti

Potrivit lui Adrian Dume, preşedintele studenţilor din Senatul Universităţii, UO oferă o şansă de şcolarizare tinerilor cu venituri medii şi mici. „Avem cele mai mici taxe din ţară. Un alt atu ar fi varietatea specializărilor oferite”, a spus Dume, în calitate de absolvent al UO şi actual masterand.

Reputaţie salvată

Şcoală pe bani puţini este principalul criteriu de care ţin cont cei care aplică la „Sorbonica”. Darius Pop, unul dintre viitorii studenţi, ne-a confirmat că apropierea de casă şi, implicit, reducere cheltuielilor, cântăresc greu în alegerea sa. 

Scandalurile din jurul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea nu îi interesează pe liceeni. Mădălina Baciu, elevă în clasa a XII-a la o şcoală de elită, Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”, va da admitere la medicină, la Oradea. „Am auzit de scandaluri, dar am înţeles că s-a schimbat conducerea şi că acum e bine. Am vrut să merg la Cluj, dar rămân aici fiindcă e mai ieftin”, a spus Mădălina.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite