Un şofer a murit după ce s-a răsturnatul cu TIR-ul pe o insuliţă de calmare a traficului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soferul TIR-ului a murit
Soferul TIR-ului a murit

Insuliţele de calmare a traficului au mai făcut o victimă pe şoselele din Bihor. Un bărbat a murit pe Drumul Naţional 79. Este vorba despre şoferul unui TIR care a intrat în alveola de pe drum, s-a răsturnat şi a murit.

Un şofer de TIR a murit după ce s-a răsturnat cu autotrenul, neadaptând viteza la întâlnirea unei alveole de calmare a traficului de la ieşirea din localitatea bihoreană Gepiu, informează un comunicat al IPJ Bihor.

În jurul orei două dimineaţa, pe D.N. 79, în afara localităţii bihorene Gepiu. Bărbatul de 45 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, conducea un autotractor cu semiremorcă şi nu a adaptat viteza de deplasare la întâlnirea alveolei mediene de calmare a traficului, situată la ieşirea din localitate. Astfel, şoferul a pierdut controlul asupra direcţiei, iar autotrenul s-a răsturnat în şanţul din partea stângă a direcţiei sale de deplasare.

În urma accidentului rutier, conducătorul auto a suferit leziuni care i-au provocat decesul.

Poliţiştii rutieri continuă cercetările în cauză, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor şi cauzelor producerii accidentului rutier.

Acest deces nu este singurul din judeţ determinat de alveolele supraînălţate, menite, din păcate, nu să calmeze traficul, ci să producă tragedii. Alte zeci de accidente rutiere au avut loc, în ultima perioadă, pe DN 79, Oradea-Arad, în satele Nojorid, Leş ori Gepiu din cauză că alveolele construite au borduri înalte şi nu sunt semnalizate corespunzător.

Prefectul judeţului, Claudiu Pop, a atras, de mai multe ori, atenţia asupra pericolului determinat de aceste alveole, solicitând intervenţia instituţiilor abilitate. Într-o vizită recentă, în luna mai, directorii Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, prezenţi la Oradea alături de ministrul Transporturilor, Dan Şova, au promis că vor reface aceste insule.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite