Tânărul care a lovit cu TIR-ul o ambulanţă, omorând trei oameni, reţinut pentru 30 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atât şoferul de pe ambulanţă, cât şi adolescenţii pe care îi transporta şi-au pierdut viaţa
Atât şoferul de pe ambulanţă, cât şi adolescenţii pe care îi transporta şi-au pierdut viaţa

În urmă cu două săptămâni un tânăr de 27 de ani a lovit cu TIR-ul pe care-l conducea o ambulanţă, în urma accidentului pierzându-şi viaţa trei oameni. Judecătorii au decis atunci să-l reţină oe bărbat pentru doar 24 de ani, refuzând să prelungească mandatul de reţinere. Anchetatorii au făcut recurs, iar luni judecătorii au decis să-l reţină pentru 30 de zile.

Ciprian Florian Nechita, un tânăr de doar 27 de ani din judeţul Iaşi a omorât trei oameni, după ce a provocat un accident de circulaţie cu TIR-ul pe care-l conducea, pe pasarela de la ieşirea din oraşul Beclean.

Potrivit poliţiştilor accidentul s-a produs pe o porţiune de drum în lucru, tânărul nu a respectat indicaţiile date de cei care dirijau traficul, a ieşit din coloană şi a lovit în plin o ambulanţă ce se întorcea cu doi adolescenţi din Cluj-Napoca, unde aceştia făceau dializă.

Mai bine de 200 de metri a fost târâtă ambulanţa pe şosea, atât şoferul ambulanţei, cât şi cei doi adolescenţi pe care îi transporta rămânând prinşi între fiarele contorsionate. Deşi la acea dată medicii au făcut tot posibilul să-i salveze pe cei trei, rând pe rând s-au stins toţi la spital.

Şoferul TIR-ului a fost reţinut pentru 24 de ore, judecătorii refuzând să-i prelungească mandatul de arestare pentru 30 de zile. Anchetatorii au făcut însă recurs, care s-a judecat luni, în urma căruia tânărul a primit mandat de reţinere pentru 30 de zile.

Potrivit unor surse judiciare, conducătorul de doar 27 de ani nu avea experienţă deloc la volanul maşinilor de mare tonaj. Mai mult, acesta s-ar fi urcat pentru prima dată la volanul unui TIR după ce a obţinut permisul pentru această categorie chiar în ziua producerii accidentului.
Vă mai recomandăm:

FOTO Drama adolescenţilor care, după ani de tratamente medicale, au murit într-un accident în ambulanţa care-i aducea de la spital

Ambulanţierii îl declară pe şoferul care a murit în urmă cu două zile „erou căzut la datorie”. Ioan Munte va fi condus sâmbătă pe ultimul drum 

Bistriţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri