Tânăr din Petroșani, cercetat penal după ce a fost prins la Vama Borș cu buletin fals

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 23 de ani din Petroșani este cercetat penal după ce a încercat să iasă din țară cu un buletin fals. Hunedoareanul a fost prins duminică dimineața la punctul de trecere al frontierei Borș în timp ce încerca să se identifice cu un document necorespunzător.

Potrivit lui Cătălin Simuţ, purtătorul de cuvânt al Inspetoratului Județean de Polișie de Frontieră, tânărul s-a prezentat duminică dimineaţa la puctul de trecere al frontierei din Borş într-un autocar şi s-a legitimat cu o cartea de identitate care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fapt pentru care a fost debarcat şi condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş pentru verificări. În urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul este cetăţean român însă pentru că actele de identitate i-au fost reţinute în contul unei datorii mai vechi, a apelat la o persoană care i-a fabricat o nouă carte de identitate.

Buletin de 50 de euro

"El a declarat că a predat persoanei respective o copie a propriei cărţi de identitate iar acesta i-a realizat un nou act fals contra sumei de 50 euro", a declarat Simuț. În urma constatărilor, poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pe numele tânărului pentru pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, ancheta urmând să fie continuată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite