Suspecții în cazul furtului de arme din casa notarului au fost arestați preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistrații Judecătoriei Oradea au eliberat mandate de arestare preventivă, pentru 29 de zile,  pe numele celor trei suspecți în cazul furtului de arme din casa notarului orădean Florian Pană.

Probe insuficiente în cazul furtului de arme din casa notarului orădean Florian Pană

"Judecătorul de la Judecătoria Oradea a dispus arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a inculpaților Cioban Junc Marius Vasile, Ștefănică Marius și Benea Andrei. Față de cei trei inculpați Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea efectuează urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și nerespectarea regimului armelor și munițiilor", a declarat judecătorul Cristian Danileț, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Oradea.

Poliţiştii orădeni au găsit opt arme, din care trei de vânătoare cu glonţ, două pistoale letale şi trei pistoale neletale cu aer comprimat, în urma unor percheziţii făcute în mai multe locuinţe. Cele trei arme de vânătoare şi unul dintre pistoalele găsite de oamenii legii aparţin notarului orădean Florian Pană. Armele i-au fost furate din locuinţă, în luna ianuarie.  Suspecţi în acest caz sunt Marius Junc Cioban (32 de ani), din Oradea, şi Jenei Csaba (41 de ani), din Tinca. Al treilea suspect, orădeanul Ionuţ Radu Ştefănică (33 de ani), este căutat de anchetatori.

Potrivit primelor cercetări, cei trei suspecţi n-au folosit armele furate şi că, cel mai probabil, ar fi intenţionat să le vândă. Vinovaţi de furtul din casa notarului Florian Pană s-ar face, potrivit poliţiştilor, Ionuţ Radu Ştefănică şi Marius Junc Cioban, care după ce au furat armele le-au dus acasă la Jenei Csaba și l-a rugat pe acesta să le ascundă.  Potrivit informațiilor furnizate de Cristian Danileț, cei trei sunt acuzați că ar fi intrat și în locuința unei alte persoane, în care au păstruns prin efracție, de unde ar fi sustrat bijiuterii, obiecte electronice. Mai mult, aceștia sunt cercetați și pentru că ar fi furat un autoturism.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite