Succes garantat. Care sunt principiile după care îşi coordonează viaţa Alexandra Iftime, singura elevă din Bihor care a luat 10 la Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vârstă de 19 ani, Alexandra Carla Iftime este singura elevă din Bihor care a reuşit să obţină media 10 la Bacalaureat. Este absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Oradea, şi spune că prin perseverenţă şi devotament a reuşit să îşi facă mândri atât părinţii, cât şi cadrele didactice cu care a colaborat. Mai mult decât atât, se descrie ca fiind o persoană aflată la începutul unei poveşti despre viaţă.

În spatele reuşitei stau multe ore studiu. “Încă din şcoala primară am fost îndrumată spre a preţui învăţăturile insuflate de învăţători, iar mai apoi de profesori. În aceşti patru ani de liceu am conştientizat importanţa acestui examen. Am reuşit să parcurg materia treptat şi cu atenţie, ceea ce nu m-a pus  în faţa faptului împlinit în ultimele săptămâni dinaintea examenului. Recunosc faptul că a fost un an de sacrificiu, dar a meritat efortul”, ne-a mărturisit eleva de 10.

Este de părere că toţi elevii claselor a XII-a au depus un efort considerabil pentru a-şi definitiva rezultatele, astfel că fiecare ar merita să se bucure că au reuşit ducă la bun sfârşit o perioadă atât de grea, creionată prin rezultatele frumoase.

“Fără muncă, perseverenţă şi încredere în forţele proprii nu reuşeşti să îţi atingi ţelul. Un alt factor primordial al obţinerii mediei 10 sunt profesorii, care prin devotament şi abilităţi pedagogice îţi îndrumă paşii spre un rezultat eclatant. Colectivul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Oradea, cât şi clasa a XII-a C, reprezintă o mare familie care are la bază ajutor reciproc, încredere şi suport motivaţional, pentru ca fiecare să îşi clădească viaţa după propriile principii”, ne-a mărturisit Alexandra.

Chiar dacă în cei patru ani de liceu a urmat un profil uman, în continuare se va îndrepta spre Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii din Oradea.

“Consider că, urmând profilul economic, mi se deschid mai multe oportunităţi pentru a-mi clădi o carieră de succes şi pe deasupra, această alegere este o nouă provocare pe care abia aştept să o întâmpin. În acest climat schimbător, principiile după care îmi coordonez viaţa vor dăinui pentru totdeauna. Încrederea în sine şi în ceilalţi, ceea ce ai început trebuie să finalizezi, trebuie să priveşti din toate perspectivele o acţiune şi să suporţi consecinţele, si bineînţeles, să te dedici cu totul, sunt principiile după care mă ghidez în viaţă”, susţine eleva de 10.

Ceea ce a încurajat-o în toată această perioadă a fost suportul şi înţelegerea de care au dat dovadă cei dragi.

“Bineînţeles, toţi s-au bucurat pentru mine şi m-au făcut să mă simt apreciată. Cu această ocazie aş dori să le mulţumesc tuturor care mi-au acordat spijinul şi încrederea lor”, a punctat Alexandra.

Va mai recomandam:

Ideea genială a unui bihorean care vrea să cucerească Transilvania. Livrează gratuit legumele pe care le cultivă cu ajutorul părinţilor

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite