Sfârşitul teribil al unui tânăr angajat. A murit cu capul zdrobit de o presă de ştanţat tablă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Martin lucra la firma respectivă ca manipulant de un an şi cinci luni. FOTO: Facebook
Florin Martin lucra la firma respectivă ca manipulant de un an şi cinci luni. FOTO: Facebook

Un tânăr în vârstă de 28 ani, din Oradea, angajat la o firmă profilată pe comerţul de tablă zincată, a murit, miercuri după-amiaza, după ce o presă de ştanţat tabla i-a prins capul şi i l-a zdrobit, inspectorii de muncă declanşând deja o anchetă în caz.

Accidentul de muncă a avut loc în jurul orei 13.30, iar un echipaj al Ambulanţei sosit la faţa locului a constatat decesul muncitorului la ora 14.00.

Inspectorii teritoriali de muncă au făcut primele cercetări în acest caz, stabilind că tânărul a intrat în zona de acţiune a utilajului în timp ce acesta funcţiona.

"Victima este un tânăr de 28 de ani şi lucra la firma respectivă ca manipulant de un an şi cinci luni. Încă nu ştim dacă lucra pe maşina de ştanţat şi nu e clar dacă a intrat din dispoziţia cuiva sau din iniţiativa sa în zona de acţiune a utilajului în timp ce acesta funcţiona", a declarat joi, şeful ITM Bihor, Marius Rotar.

Potrivit lui Rotar, în mod normal, ar fi avut nevoie de o autorizaţie pentru a manevra presa. "E clar, însă, că nu avea voie să intre în zona de acţiune a maşinii", a mai spus şeful ITM Bihor.  

Rotar a mai arătat că inspectorii de muncă au dispus sistarea utilizării maşinii de ştanţat, iar cercetările sunt continuate pentru a se stabili atât dacă muncitorul decedat avea autorizaţie şi calificarea necesară pentru a lucra cu presa respectivă, cât şi dacă au fost asigurate normele pentru protecţia muncii.

Pe de altă parte, proprietarul firmei, Daniel Hava, a refuzat să ofere orice informaţie legat de caz.

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite