Şcolile şi grădiniţele din patru localităţi din Bihor au fost închise. Peste 7.000 de oameni din 36 de localităţi sunt în beznă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe şcoli şi grădiniţe din patru comune din Bihor şi-au suspendat activitatea pentru ziua de luni, 17 decembrie, din cauza lipsei de energie electrică, în judeţ fiind în total 36 de localităţi cu avarii la reţeaua de electricitate din cauza ninsorilor care au căzut în ultimele două zile.

Decizia a fost luat duminică seara de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, iar localităţile în care unităţile de învăţământ au suspendat cursurile sunt Avram Iancu, Brusturi, Căbeşti şi Chijic, unde clădirile în care acestea funcţionează au ca sursă de încălzire energia electrică.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, profesorul Claudiu Damian, unităţile în care nu se vor ţine cursuri sunt şcolile din satele Tămaşda (comuna Avram Iancu), Cuieşd, Ţigăneşti de Criş şi Picleu (toate trei în comuna Brusturi), o şcoală gimnazială şi o grădiniţă din Căbeşti şi şcoala gimnazială din Chijic, comuna Copăcel.

Luni, CJSU Bihor va reevalua situaţia alimentării cu energie electrică din judeţ şi, dacă va fi nevoie, va prelungi măsura suspendării orelor în şcoli.

Ninsorile din ultimele două zile au provocat mai multe avarii la reţeaua de electricitate din Bihor. Duminică, 79 de localităţi din judeţ au rămas fără curent, dintre care, până duminică seara, au fost remediate avariile la 43.

CJSU a transmis, duminică seară, un comunicat de presă prin care informează că, la ora 20, numărul localităţilor cu avarii la reţeaua electrică este de 36. 

"La ora 20, în judeţul Bihor erau afectate parţial 7 linii de medie tensiune şi una în totalitate, 84 de posturi de transformare a curentului electric erau nealimentate, iar în 36 de localităţi se înregistrau avarii la reţelele electrice, fiind afectaţi aproximativ 7.200 de consumatori. 30 de echipe ale distribuitorului de energie electrică acţionează în teren pentru remedierea deficienţelor", se arată în informare.

În Bihor nu sunt drumuri închise sau blocate din cauza ninsorilor abundente căzute, traficul rutier desfăşurându-se în condiţii de iarnă, a mai transmis Comitetul.

"În continuare, situaţia din teren este atent monitorizată de Centrul Operaţional din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana", 200 de pompieri cu 45 de mijloace tehnice, alături de forţe ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi fiind pregătiţi să intervină în orice moment pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă", se arată în comunicat.

În cursul zilei de duminică, la 112 s-au dat 110 apeluri telefonice care semnalau efecte ale fenomenelor meteorologice manifestate în judeţ, cea mai mare parte dintre acestea sesizând avarii la reţelele de energie electrică.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite