Şase poliţişti de frontieră din PTF Borş au ajuns în arest. Procurorii cer să rămână după gratii pentru 30 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şase poliţişti de frontieră din Borş au fost reţinuţi FOTO: generic/ebihoreanul.ro
Şase poliţişti de frontieră din Borş au fost reţinuţi FOTO: generic/ebihoreanul.ro

Un număr de 6 poliţişti de frontieră din PTF Borş, ridicaţi, marţi, de ofiţerii DGA au fost reţinuţi pentru 24 de ore iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor vor cere, miercuri, arestarea lor pentru 24 de ore.

Agenţii de frontieră Ionel Clejan, Ioan Ungureanu, Gabriel Claudiu Albinaru, Lucian Stoica, Remus Emil Fofiu şi Gheorghe Silviu Pirtea sunt acuzaţi că au pretins şi primit sume de bani cuprinse între 50 lei şi 100 euro de la şoferii de TIR ca să le faciliteze acestora reducerea timpilor de aşteptare, în coloana ce se formează pe drumul european E60, permiţându-le accesul în faţa coloanei formate", ca să nu-şi îndeplinească "atribuţiile de serviciu referitoare la carantinarea unor persoane, pasager în camionul de transport marfă" sau ca să nu le verifice documentele. 

Potrivit prim-procurorului adjunct al unităţii de parchet, Gligor Sabău, miercuri, anchetatorii intenţionează să propună Tribunalului Bihor arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor 6 poliţişti de frontieră.

Reţinerea celor 6 frontierişti s-a dispus în urma unor percheziţii declanşate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor în Punctul de trecere a frontierei Borş, împreună cu ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie, lucrători din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Cluj Napoca şi cu sprijinul procuraturii maghiare.

"S-a procedat la efectuarea unei percheziţii în cadrul Punctului, atât în clădirile administrative cât şi pe arterele destinate controlului de frontieră, pe sensul de intrare şi pe sensul de ieşire din ţară", se arată în informare. 

În urma descinderilor, cei 6 poliţişti de frontieră au fost duşi la sediul Parchetului pentru audieri, iar ulterior reţinuţi. 

Vă recomandăm şi: 

Percheziţii în PTF Borş. Zeci de ofiţeri DGA şi procurorii Parchetului Bihor au blocat frontiera

Reţeaua infracţională de la Casa de Pensii Bihor: au transformat instituţia într-o fabrică de invalizi

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite