Ritli Ladislau, un nou bihorean numit la conducerea Ministerului Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul ministru Emil Boc a anunţat că a acceptat propunerea UDMR, privind numirea la şefia Ministerului Sănătăţii a medicului orădean Ritli Ladislau. Acesta urmează să preia locul rămas vacant în urma demisiei lui Cseke Attila, din data de 4 august. Noul ministru al sănătăţii nu are o avere impresionantă sau datorii şi este un medic respectat în Oradea.

Medicul orădean Ritli Ladislau a fost propunerea UDMR Bihor  pentru postul de ministru al sănătăţii, Szabo Odon, preşedintele executiv al UDMR Bihor, declarând că Ritli Ladislau a fost ales din mai multe motive, printre care experienţa sa ca manager al Spitalului municipal din Oradea şi realizările avute în cei peste zece ani petrecuţi la conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Bihor. Orădeanul  este specialist în pediatrie, oncologie şi hematologie, conferenţiar universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii din Oradea. Totodată din anul 2010 este director medical la Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu din Oradea. Acesta susţine că dacă va fi numit ministru al sănătăţii va continua  multe dintre proiectele predecesorului său, Cseke Attila, şi va încerca să îmbunătăţească finanţarea sistemului sanitar.

 Medic de carieră

 Reprezentanţii UDMR au ţinut să sublinieze că Ritli Ladislau este unul dintre cei mai reputaţi medici din Oradea, ocupând de-a lungul ultimilor 30 de ani mai multe funcţii administrative. Acesta s-a născut la Oradea, la 8 iunie 1948, şi a absolvit Facultatea de Medicină din Timişoara, în anul 1973, ca şef de promoţie. Ritli Ladislau a fost director al Spitalului Teritorial Orăşenesc Stei între anii 1978-1986, apoi medic inspector la Direcţia Sanitară Bihor până în 1990, când a devenit director adjunct al Spitalului de Copii Oradea. Între 1997 şi 2009 a condus Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Bihor.

 Averea lui Ritli

 Potrivit celor mai recente declaraţii de avere, Ritli Ladislau are un teren forestier de 300 mp, achiziţionat în 2004, două apartamente, o casă de vacanţă de 40 mp şi un autoturism Peugeot 207. Conform declaraţiei de avere completate în octombrie 2010, acesta nu are credite, şi nici bani în depozite sau conturi bancare.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite