Restricții pentru TIR-uri pe teritoriul Ungariei, timp de două zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TIR-urile au restricții pe teritoriul maghiar
TIR-urile au restricții pe teritoriul maghiar

Circulația automarfarelor pe teritoriul Ungariei este interzisă, începân din această seară, de la ora 23.00. Restricţia ține până în 2 ianuarie, la ora 23.00 (ora României).  Restricția este impusă de autoritățile maghiare, deoarece primele două zile ale noului an sunt declarate nelucrătoare în ţara vecină.

TIR-urile care ajung la frontieră în aceaste două zile, sunt obligate să staționeze în parcările special amenajate, până când autoritățile maghiare vor da drumul la circulație. "În această perioadă, autorităţile de frontieră vor efectua controlul comun pentru ieşirea din România respectiv intrarea în Ungaria, pentru acest tip de mijloace de transport, însă, conform legislaţiei statului vecin, şoferi automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze până la ridicarea restricţiei", a spus subinspectorul Cătălin Simuţ, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră.

Conducerea Poliției de Frontieră Bihor a suplimentat personalul care își desfășoară activitatea la controlul documentelor și a crescut numărul arterelor de control pentru TIR-uri, pe ambele sensuri, din cauza numprului mare de automarfare care se prezintă la ieșirea din țară.  Frontieriștii bihoreni au luat legătura cu omologii lor din Ungaria, pentru stabilirea măsurilor comune asigurării unui control operativ pentru acest tip de mijloace de transport.

Pentru a evita aglomerarea, șoferii sunt îndemnați să folosească și alte puncte de trecere a frontierei din județ, cum ar fi: Valea lui Mihai, Săcuieni si Salonta, pentru vehicule de până la 7,5 tone şi Borş pentru automarfarele de peste 7,5 tone. Cei care sunt nemulțumiți de modul în care se face controlul la frontieră pot suna la numărul de telefon 0259 959.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite