PROFESORI DE NOTA 10 Profa de NASA predă astronomie pe gratis copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întâmplarea a făcut să ajungă să predea cursuri gratuite de astronomie iar acest lucru i-a adus nenumărate satisfacţii şi împliniri. Valentina Matei este profesoară de fizică şi chimie la Şcoala cu clasele I-VIII „Dacia“ şi la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr“ din Oradea.

FOTOGALERIE Valentina Matei la NASA

Alături de alţi astronomi, profesoara a înfiinţat clubul „Meridian Zero“, care încurajează tinerii să iubească această ştiinţă şi să participe la diferite proiecte. „Îmi face plăcere să lucrez cu tinerii şi îmi place să am o relaţie apropiată cu ei”, a mărturisit Valentina. Aceasta a avut şansa să participe la un program de perfecţionare în ştiinţe spaţiale tocmai la Centrul Educaţional NASA, în Hunstville, Alabama.



„Cursul a durat o săptămână şi a fost ceva incredibil. Am luat parte la antrenamente reale pe care le fac astronauţii pentru a se pregăti de misiuni”, a spus profesoara. Din octombrie anul trecut, Valentina se ocupă de un proiect pe care îl desfăşoară în colaborare cu municipalitatea în Orăşelul Copiilor din Oradea. „De două ori pe lună predau cursuri de astronomie. Acum participă la o întâlnire şi 30 de elevi”, a spus ea. Pasiunea pentru astronomie o împiedică pe Valentina să ceară bani pentru orele pe care le ţine.

image
Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite