PORTRET: Natalia Selegean este solista care vrea să fie în slujba legii românești

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este o artistă şi un om complex. Boemia baletului şi cariera de solistă care a consacrat-o în Oradea se completează cu dorinţa ei de a fii de partea legii cu orice preţ.

PROFIL
Născută: 29.12.1986, Oradea.
Studii: Facultatea de Drept Oradea, Spiru Haret Bucureşti.
Familie: Două surori, Carmen şi Laura.

Deşi de mică a fost un copil talentat, Natalia crede că pasiunea pentru muzică a venit în timp şi a fost cultivată cu grijă. La îndemnul părinţilor, încă de la vârsta de cinci ani, artista a descopeit tainele dansului şi frumuseţea scenei. „Am fost înscrisă la cursuri de balet încă de la grădiniţă şi am continuat cu ore de dans. Abia mai târziu, în timpul gimnaziului, muzica a început să nu-mi  mai dea pace”, mărturiseşte Natalia. „Îmi plăceau colindele, cântam în corul şcolii, mai apoi fredonam şi stăteam ore în şir încercând să învăţ versurile unor melodii din repertoriul internaţional pe care, la vremea aceea, nu le înţelegeam”, explică artista. Cu timpul, Natalia a realizat că trăirile pe care le simte atunci când interpretează o melodie merită mai multă atenţie şi a decis să caute o modalitate prin care să-şi poată dezvolta performanţele vocale şi interpretarea scenică. „M-am decis să mă înscriu la clasa de canto-muzică uşoară a profesoarei Monica Molnar, din cadrul Şcolii de Arte Francis Hubic”, a spus artista.

Îndrăgostită de performanţă
La terminarea liceului, Natalia a realizat că în România show-bizz-ul promovează chitch-ul, playback-ul şi vedetele de carton. În schimb, ea îşi dorea să promoveze muzica de calitate şi performanţa vocală. „Am decis să mă pun în slujba legii, mai ales că eu am fost mereu o persoană dinamică, care a oferit şi a pretins corectitudine şi transparenţă. Aşa mi-am îndreptat paşii spre Facultatea de Drept şi spre Şcoala de Pregătire a Agenţilor de Froniteră”, explică tânăra. Cu toate astea, în sufletul Nataliei muzica a avut în continuare un loc aparate şi artista a continuat să se pregătească cu tenacitate pentru apariţiile scenice. Chiar dacă i-a fost greu să se împartă, solista a reuşit în scurt timp să se remarce la concursurile şi fetivalurile naţionale de gen. Remarcată de o agenţie de impresariat, Natalia s-a bucurat şi de promovare la nivel internaţional. „Am avut ocazia de a cânta pentru publicul italian. Am fost invitată la emisiunea televizata  Passo in tivu - Telenova, unde am cântat alături de celebrul imitator Luca Virago”, explică orădeanca. Impresionată de reacţia publicului, Natalia a decis să lanseze alături de alte trei soliste orădene un album atât în România, cât şi în câteva ţări europene. „Dacă la început am fost dezamăgită, acum mi-am dat seama că se poate face performanţă şi în România. În lumea muzicală se întâmplă deja lucruri bune şi îşi fac loc show-urile de calitate”, susţine artista. Natalia este convinsă că poate avea o carieră artistică frumoasă şi spune că nu va renunţa niciodată la muzică.

Întrebări şi răspunsuri

Care crezi că erau şansele tale dacă te năşteai în Bucureşti?
Nu ştiu. Au demonstrat şi alţii că nu trebuie să fii din Bucureşti ca să poţi fi de succes.

Ce gen de muzică preferi să interpretezi?
Stilul de care m-am îndrăgostit cu mulţi ani în urmă este RnB, însă sunt de părere că stilul de interpretare care ţi se potriveşte sau care te reprezintă nu trebuie să fie acelaşi cu genul de muzică pe care îţi place să-l asculţi acasă.

Care sunt şansele de reuşită ale unui artist în România?
Este nevoie de un dram de noroc în spatele oricărui mare talent. Diferenţa o face drumul pe care fiecare din noi îl alegem.

Ce-i place
Natalia spune că adoră să joace baschet, sport pe care l-a practicat cu plăcere patru ani. Artista admiră francheţea şi sinceritatea. Merge cu plăcere la cumpărături. Îi plac oamenii care au cu adevărat ceva de spus.

Ce nu-i place
Natalia nu mănâncă niciodată ciorbă de burtă. Detestă ploaia şi cerul înnorat. Nu suportă lipsa de caracter. Nu suportă lipsa de gust şi de simţ estetic. Nu poartă niciodată pantofi cu talpă ortopedică.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite