Poliţiştii orădeni ies în stradă. Ce demontraţii vor avea loc în Piaţa Unirii de Ziua Poliţiei Române

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia română va împlini 194 de ani de istorie şi tradiţie, ocazie cu care va fi Inspectoratul de Poliţie din Bihor va desfăşura o serie de activităţi în cadrul manifestării „Săptămâna Poliţiei Bihorene”, până pe 25 martie

Calendarul activităţilor desfăşurate de poliţiştii bihoreni cuprinde miercuri, 23 martie a.c., concursul preventive  “Şcoala fără violenţă”. Astfel, 18 echipaje de elevi din Oradea şi judeţul Bihor vor avea de parcurs două probe de concurs pentru a fi declaraţi cei mai buni în confruntarea şcolilor pentru titlul de ‘Şcoala fără violenţă’.

Tot miercuri, începând cu ora 11,00, sub genericul Şofer de TIR pentru o zi’, 20 de liceeni orădeni de clasa a XI-a vor fi întâmpinaţi de poliţiştii rutieri la sediul Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor (Strada Independenţei, Municipiul Oradea).

Pe platoul din faţa instituţiei va fi amplasat un autotren, care va putea fi observat îndeaproape de liceeni. Poliţiştii rutieri, alături de câţiva şoferi de tir profesionişti le vor demonstra practic, elevilor, de la volanul autotrenului, pericolele care se pot ivi în timpul deplasării cu un astfel de autovehicul, raportat la obligativitatea respectării regulilor de circulaţie de către pietoni şi biciclişti.Elevii participanţi vor fi răsplătiţi cu premii.

Joi, 24 martie a.c., în intervalul orar 9,00 – 16,00, în Sala de Ceremonii a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor se va desfăşura conferinţa internaţională ‘Cooperare Internaţională: Antreprenoriat public şi tehnici inovative utilizate în investigaţia financiară’, organizată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor. Conferinţa va reuni poliţişti şi specialişti în investigaţii financiare din ţară şi străinătate, respectiv din România, Ungaria, Serbia, Polonia, Germania, Austria, Olanda şi Luxemburg şi îşi propune ca participanţii să dezvolte deprinderi de antreprenoriat public, pe care să le utilizeze şi implementeze la nivelul structurilor pe care le coordonează.

Joi, 24 martie, de la ora 11.00, la sediul Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor (Strada Independenţei, Municipiul Oradea), se va desfăşura Concursul teoretic destinat prevenirii victimizării minorilor prin accidente rutiere ‘Un elev informat, un elev salvat’.În competiţie vor fi angrenaţi 15 elevi de gimnaziu din şcolile orădene, grupaţi în cinci echipaje. Copiii vor avea ocazia să se întreacă în cunoaşterea regulilor de circulaţie, completând chestionare de specialitate.Cei mai merituoşi vor fi recompensaţi cu cupe şi diplome.

La sediul Poliţiei Municipiului Oradea (strada Calea Aradului) se va desfăşura joi şi activitatea educativă ‘Poliţist de ordine publică pentru o zi’, prilej cu care 21 de elevi din clasa a – V – a vor avea ocazia să viziteze sediul Poliţiei Municipiului Oradea şi Dispeceratul Poliţiei Municipiului Oradea din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, locul în care este amplasat sistemul de supraveghere video a străzilor orădene.

Pe 25 martie, se va ţine Şedinţă Publică Festivă la Teatrul de Stat ‘Regina Maria’ din municipiul Oradea, în cadrul căreia vă avea loc ceremonia de premiere a poliţiştilor cu rezultate profesionale deosebite. În acelaşi cadru festiv vor fi omagiaţi şi poliţiştii recent retraşi din activitate, pentru profesionalismul şi devotamentul cu care şi-au închinat întreaga carieră nobilei profesii de poliţist, îndeplinindu-şi misiunea cu onoare, în spiritul jurământului depus.

La manifestare vor lua parte şi delegaţiile poliţiştilor din Ungaria, Serbia, Polonia, Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, care vor fi prezente în această perioadă în municipiul Oradea, pentru a participa la evenimentele organizate de poliţiştii bihoreni cu ocazia Zilei Poliţiei Române.

Tot vineri 25 martie, în intervalul orar 10,00 – 16,00, Poliţia din Bihor va sărbători alături de comunitate în Piaţa Unirii din Municipiul Oradea, când cetăţenii sunt invitaţi la un eveniment dedicat exclusiv publicului, organizat în aer liber, când vor fi prezentate activităţile pe care le desfăşoară zi de zi poliţiştii bihoreni, dar şi dotările de care aceştia dispun în executarea misiunilor, pe ateliere de lucru. Nu vor lipsi demonstraţii de abilităţi ale unităţii canine a Poliţiei Bihorene; demonstraţii tactice ale luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale; defilarea unui detaşament format dintr-un pluton de poliţişti de ordine publică, un pluton de poliţişti rutierişti, un pluton de poliţiste, un pluton de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi o formaţiune de câini, urmată de paradă tehnicii şi mijloacelor auto deţinute de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor, respectiv motociclete, maşini de patrulare, maşini de intervenţie rapidă şi autolaboratorul criminalistic.

Va avea loc şi o expoziţie cu armamentul şi tehnica de ultimă generaţie din dotarea Poliţiei bihorene; prezentarea dotărilor autolaboratorului criminalistic, cu suportul de specialitate al poliţiştilor criminalişti bihoreni; afişarea unor standuri de documentare – informare în cadrul căruia vor fi distribuite pliante, broşuri şi alte materiale de promovare a profesiei de poliţist şi cu conţinut educativ – preventiv; jocuri şi concursuri organizate pentru copii de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii pe teme de prevenire şi o expoziţie cu sisteme tehnice de securitate.

Va mai recomandam:

Judecătorul Horaţiu Dumbravă atacă dur Curtea Constituţională: "Un judecător al Curţii Constituţionale îşi permite să dea lecţii instanţelor şi judecătorilor"

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite